lördag 2 november 2013

Strumbyxor för hösten!

Ni vet hur det var när privatdettektiven Ture Sventon skulle ut och fara på sin flygande matta - han var lät specialbeställa ett kylskåp som skulle rymma alla de semlor han tänkte sätta i sig under bortavaron. Jag skulle vilja ha en liknande uppfinning, fast i form av en väska där ett obegränsat antal strumpbyxor gick ner.

Jag och mina strumpbyxor. 

Eftersom jag nästan alltid går klädd i kjol, så behövs det sådana i olika färger, mönster, material och tjocklek - i synnerhet under höst, vinter och vår. Nu har jag införskaffat ett nytt lager inför hösten!

Några favoriter är Noa Noas fina, lite tjockare prickiga bomullsstrumpbyxor, som brukar finnas i  olika färgställning från säsong till säsong. De har jag många par av.. Och Pierre Roberts sortiment! Som ju faktiskt säljs i vanliga matbutiker! Det tycker jag är helt fantastiskt! De har alltid ett stort utbud av strumbyxor med ull i - och ofta en tjusig kollektion av tunnare modeller.  På bilden syns två par från Pierre Roberts vinterkollektion i merinoull. Jag letar alltid efter yllestrumbyxor - för det vill jag ha på vintern...

I går gjorde jag en mycket trevlig strumpbyxaffär, i den rekorderliga butiken "Nanna Ohlssons Eftertr" - en av Arvikas gamla goda affärer. (Måste berätta mer om den butiken, en annan dag!) Superfina strumbyxor från Vogue (Tag 3 betala för 2, dessutom!) i saffransgult, vinrött och det allra bästa - ett par hundtandsmönstrade! Arvika är verkligen, den småskaliga handelns "Mecka". Här kan man hitta så fina saker! Och jag sätter en verklig ära i att handla på hemmaplan, i största möjliga mån!

Vinröda strumbyxor har jag letat efter länge - för det är en sådan fin höstfärg, och de saffransgula passar ju också finfint till höstlöven. Hundtandsmönstret älskar jag, för att det är så klassiskt och stilrent och kommer att passa till det mesta! Nu funderar jag på hur lång tid det kommer att dröja innan jag går tillbaka till affären och köper den fiskbensmönstrade modellen som fanns, också;)9 kommentarer:

 1. Strumpbyxor, man kan aldrig få för många!

  SvaraRadera
 2. När dina strumpbyxor inte ska användas mer finns det fler bra syften med dom.

  http://www.billigt-garn.net/sticka-sockor-av-nylonstrumpor-och-strumpbyxor.html#.UnTNCnBWx8E

  http://kyrkkaffe.libris.se/?p=6674

  SvaraRadera
 3. Nej Maja - herr Sventon förvarar inte semlor i sitt kylskåp! Det är Temlor som kyls där!! ;)
  Jag tittade på en del tjockare strumpbyxor nyligen. DÅ blev det av ekonomiska skäl inte av (f.S = före Syfestivalen.....) men det kommer!
  Dina ser så sköna ut!

  SvaraRadera
 4. Strumpbyxor har nästan en egen post i min budget! Jag bär alltid kjol utom möjligtvis vid båtfärder eller på vandring, så det går allt åt några par om året.
  Fint tips om NOA NOA, har aldrig tänkt på att leta strumpbyxor där.

  SvaraRadera
 5. Älskar strumpbyxor jag med. Och jag behöver dem i ALLA färger ;)

  SvaraRadera
 6. Älskar randiga strumpbyxor!

  SvaraRadera
 7. Haha, en strumpbyxfantast till! Tack för tipset om Nanna Ohlssons Eftertr. Jag ska genast rusa dit och investera.

  SvaraRadera
 8. Tack för massor av bra tips på alltifrån strumpbyxor till den underbara chokladpuddingen för ett tag sedan! Och tack för fin beskrivning av virkade mormorsrutor, i ord och bild. Plötsligt funkar de att virka! :-)

  www.minimundus.se har strumpbyxor m m i ren ull. Ekologiska och jättesköna!

  ha det bra!

  Anette

  SvaraRadera