torsdag 18 april 2013

Fotodag!


Jag pustar ut efter en lång dag i ateljén! Det var mitt senaste virkmönster-projekt som skulle fotas. Jag byggde en miljö av prickiga pasteller, glada bomullsgarner, bakverk och Mårbackapelargoner. En alltigenom tacksam arbetsuppgift!

Det har varit ett roligt arbete att ta fram de här (än så länge hemliga) små sakerna - och jag ser fram mot att se hur de kommer att tas emot av er framöver. Temat för mönstren är nämligen lite nytt i Sverige, inbillar jag mig i alla fall... Hoppas att ni ska gilla sakerna och få mycket glädje av dem till sommarens kalas! 

Mönstret som innehåller ett 10-tal olika saker, kommer att publiceras på Järbo Garns hemsida, som månadsmönster för maj. Lovar att berätta när det är dags!

Då rekvisitan idag råkade bestå av något så angenämnt som bakverk - Budapestrulle, macarons och cupcakes. Och eftersom man inte kan man låta sådana läckerheter förfaras, ryckte jag in och tog mig en macaron till eftermiddagskaffet, medan jag redigerade foton. Jag inväntar hjälp med Budapeststubben från resten av familjen senare ikväll!


5 kommentarer:

 1. Vilka vackra och härliga färger! De där bakverken ser riktigt smarriga ut... ska bli kul att se de hemliga sakerna sen:-)

  SvaraRadera
 2. Exakt en sån tallrik har jag också, fast en djup. Har bara en och den kommer från min farmors barndomshem, troligtvis har det varit en hel servis! Va kul att se att nån mer har sådana i sina ägor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Servisen heter ju "Backafall" och jag har många gånger funderat på om de som en gång köpte den gjorde det pga namnet, min farmors barndomshem hette nämligen "Backetorp" och ligger i Gillberga socken...

   Radera
 3. "så ryckte jag in och tog en macaron till kaffet..." haha, underbart! Hemma hos mig säger vi "jag kan offra mig på den sista bullen" t ex. Fniss!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar kopp du har, VAR, VAR, VAR har du hittat något så vackert? Kände att måste-ha-begäret väcktes direkt ;-)

  Förresten, du vet vår samodling förra året? Ska vi göra en i år med? Jag har lite frön av svart Vallmo som jag samlat från svarta vallmo-blommor i min mammas trädgård. Vill du ha några? Maila isåfall!

  SvaraRadera