torsdag 25 april 2013

Make, Do and Mend!
Den här veckan går sista avsnittet av "The Great British Sewing Bee" av stapeln. Jag har tipsat om den här sömnadstävlingen/tvserien tidigare och är det någon av er som fortfarande inte sett den vill jag tipsa ännu mer idag! Samtliga fyra delar är sprängfyllda av genuint brittisk trivsel, många fina sömnadstips, intressant handarbetshistorik och ett otal koppar the... Som tur är (för oss som bor i Sverige) finns alla fyra avsnitten att se på You Tube.

I del 3 var det en väldigt fint inslag om den folkrörelse (Make, Do an Mend") som uppstod under kriget när resursena var knappa. Till och med drottningmodern högg i för fosterlandet, efter bästa förmåga! Här kan du se det klippet! Titta gärna lite extra noga på den vansinnigt vackra "kartklänningen"! En sådan skulle jag vilja ha...

Den söta plåtburken med den passande texten "Make, Do an Mend" finns sedan alldeles nyligen, att köpa i Majas Manufaktur. Asken är fylld av sybehör och perfekt att ta med sig på resan. Här kan du ta dig en närmare titt på den!

2 kommentarer:

  1. Ja, The sewing bee var verkligen ett kanonprogram. Jag tittade på det sista avsnittet igår och hoppas att det kommer fler säsonger. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Du vet att det är en ordlek eller hur? "Make do" betyder något annat än "Make, do". "Make do" är att klara sig eller att klara-sig-med-det-man-har. Kvinnor kan! :-)

    SvaraRadera