söndag 28 april 2013

Min nya måttstock!Jag tog och spontan-slöjdade lite på morgonkvisten! Eller, slöjdade och slöjdade... jag ska inte överdriva... Det jag gjorde var ytterst okomplicerat. 

Har länge varit ute efter en sådan där rejäl gammal måttstock som de brukar använda sig av i sybehörsaffärer, men det har visat sig vara svårt att hitta någon. I väntan på en "riktig" tog jag en enkel trälist som följde med som emballage till en adventsljusstake i vintras. Sedan putsade jag den mjuk och täljde till ett handtag. Ett lagom snett hål för upphängning fanns redan...;) Sist av allt tog jag ett enkelt måttband som jag hade i mina gömmor, och limmade fast på listen. Hux, flux, så hade jag gjort mig en alldeles egen måttstock, utan att behöva lägga ut en endaste krona. Man tager vad man haver, som det heter... Sånt gillar jag!

Nu blir det lite smidigare att mäta upp band och snedremsa!

Förövrigt har vi haft en alldeles fantastisk helg med trädgårdsliv, vårstädning, scones-bakning, högläsning, pärl- och knapp-pyssel samt lite produktutveckling. Hoppas att ni också har det bra i vårsolen!

5 kommentarer:

 1. Vilken smart idé! en sån där borde jag också ha hemma, är hopplös att mäta med vanligt måttband. ...fast jag tror jag ändå måste be om hjälp av nån med den där snickardelen! impad att du fixat så fin måttstock, verkligen!

  SvaraRadera
 2. Bra idé!

  Måste fråga om din tapet i ateljén, var kommer den ifrån?

  SvaraRadera
 3. Du är ju för härlig du Kajsa Varg! :-) Kanonfin!
  Här har det varit hagelstorm och en massa snookerVM på TV och med en liten mössa på stickorna. Hoppas bli klar till tisdag så den kan visas upp på min Ravleylänk. Må så gott! Carol

  SvaraRadera
 4. Att " taga vad man haver" är verkligen en favorit här också:)
  Fin blev den! Och ser väldigt praktisk ut.

  SvaraRadera
 5. Vad fin den blev!
  Och vad roligt att ni läser Urchin -- du får rapportera sedan!

  SvaraRadera