lördag 4 maj 2013

Festlig mönsterpremiär!

Igår släppte Järbo Garn månadsmönstret för maj - en samling virkmönster för sommarens fester, som jag gjort!

Ni minns kanske när jag berättade om den trevliga fotosessionen som resulterade i att vi fick äta tårta, macarons och cupcakes i dagar efteråt...

Nu kan jag äntligen visa vad det var jag fotade!

Det är "caketoppers" - en slags små kakprydnader som man kan dekorera bakverk och kaffebord med. ("Caketoppers" är ganska vanligt i USA, och här i Sverige har det dykt upp lite här och där under de senaste åren - säkerligen mycket i samband med cupcake-trenden.) En del av de här prydnaderna gör sig också väldigt bra i en blomkruka eller vas... Jag har även designat två olika girlanger - en med klatschiga vimplar och en som består av glada blommor. 

Oj, oj, vad jag har virkat och virkat innan jag kom fram till slutresultatet. Att virka smått borde ju gå snabbt, kan man tycka - men det kräver också en hel del finlir och eftertanke innan man kan känna sig nöjd.

Nu hoppas jag att ni får lust att virka något av allt detta. Kanske behövs det en och annan virkad ballong till tårtan på barnkalset, ett par handgjorda hjärtan i  bröllopstårtan, några miniatyr-kaffekoppar i sockerkakan på kyrkkaffet, eller en glad svamp i mormors blomkruka? Visst borde det kunna gå att ha en hel del nytta av de här små "onödorna"?

Samtliga kakprydnader är virkade i Mini-bomull och till girlangerna har jag använt "Soft Cotton" - som förövrigt har blivit ett riktigt favoritgarn!

Jag avslutar med att avslöja vad av allt detta som är min egen favorit - jo, det är nog faktiskt de små mini-macaronerna! Jag tycker de blev så gräsligt söta!

Här kommer en bildkavalkad:På den här detaljbilden syns avslutningen/upphängningen på girlangen. Den görs genom att man virkar in en mässingsring i slutet av girlangen.
Här kan du ladda ner mönstret alldeles gratis! Och om du vill får du hemskt gärna gå in på Järbos Facebook-sida och gilla mitt mönster!

Trevlig helg och glad virkning!


6 kommentarer:

 1. Det mönstret kommer jag verkligen ha nytta av på jobbet. Mina slöjd elever kommer att älska det.:)

  SvaraRadera
 2. Så tjusigt! Fantastiskt gulligt med biet och vattenkannan!

  SvaraRadera
 3. very very cute! i am not a crocheter, but can certainly appreciate talent involved here!

  SvaraRadera
 4. Annika: Nej men, det var roligt att höra! Hälsa dina slöjdelever från mig:)

  Esmeralda: Tack! Vad roligt att du gillar!

  Lori Ann: Oh, thank you Lori! I´m glad to hear that!

  /Maja

  SvaraRadera
 5. Åh, jag älskar allt!!! Åh,vad duktig du är! Jag älskar att virka och vet hur pilligt det är med de där tunna små garnen och alstren. Ännu mer älskar jag att baka och använder ofta cake toppers!

  SvaraRadera
 6. Hur gulligt som helst ju! Du är helt enorm med all fantasi och skaparglädje du sprider! Tack... Kram Carol

  SvaraRadera