torsdag 2 maj 2013

Servera limesås till fruktsalladen!På valborgsmässoaftonen lagade jag Italiensk buffé. Det var så roligt att laga mat med vårsolen som sällskap! Jag tycker man blir en ny människa när ljuset och värmen vänder åter... Energin och orken är en helt annan än under den mörka årstiden. Och en av de saker som jag fått en väldig lust med nu, är matlagning!

När jag skulle tänka ut en dessert till valborgsmässomiddagen, kom jag att tänka på fruktsallad med en sås till, som mamma har gjort ett par gånger för längesedan. Så jag ringde mamma (som till bådas förvåning också stod och lagade Italiensk buffé - helt utan att vi hade pratat ihop oss om det;) och fick receptet till lime-såsen. 

Så här gör man:

Limesås till fruktsallad

2 dl matyoghurt
1 msk råsocker (jag hittade en ekologisk sort från Saltåkvarn i vår butik!)
1tsk vaniljsocker
1 lime (rivet skal och saft)

ev. ½ dl cocos

Rör ner råsocker, vaniljsocker, och rivet skal och saft från limen i matyoghurten. Rosta ev. ½ dl cocos i stekpanna. Servera såsen till fruktsallad och strö över cocos.

Såsen känns väldigt frisk och lätt! Perfekt till fruktsallad... Nu när jag åt den tänkte jag på att den nog också skulle fungera fint som ersättning för grädde/vaniljsås till fruktpaj. Det ska jag testa i sommar!

2 kommentarer:

  1. Vi gjorde faktiskt något liknande till påsk. En limesås till glassen alltså. Fast simplare; med bara limesaft, rivet skal och flytande honung. Men fantastiskt gott! :)

    SvaraRadera
  2. det låter gott måste testas!

    SvaraRadera