måndag 6 maj 2013

Ingredienser från när och fjärran!


Vi fick fin Fairtrade-choklad från England, av Anna och jag ville baka något barnvänligt av den så att lillan kunde vara så delaktig som möjligt. Hittade ett alldeles utmärkt recept här - hos Theresia. Kladdkaka på mjölkchoklad hade jag aldrig bakat tidigare, men jag misstänkte redan innan att det skulle bli gott -  vilket det ju också blev!
Den här lilla emaljkastrullen som jag köpte i Finland för ett par år sedan, är utmärkt att smälta smör i eftersom den är så praktisk att hälla ur med sin pip.
I skafferiet stod en liten förpackning godislinser, som vi hade köpt i Bollnäs i en matbutik där de har ett förvånansvärt stort utbud av strössel- och baktillbehör. Nu kom de till användning!

Med hjälp av ingredienser från både England och Hälsingland bakade vi tillsammans en väldigt god lördagskaka. Och så hade vi förstås väldigt roligt under tiden!

Tack Anna, för chokladen!

4 kommentarer:

  1. Roligt! Tillsammansbakning hör ju till det bästa man kan ägna sig åt!

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det ser ut! Mjölkchoklad lyfter den vanliga kladdkakemuffins till oanade höjder!

    SvaraRadera
  3. Vilken smarrig kaka! Och de där kastrullerna är ju för söta. Har suktat efter en sådan nu ett tag men ännu inte slagit till. Kanske nästa gång jag åker till Finland! :-)

    SvaraRadera