tisdag 7 maj 2013

Symöte - En arbetsseger!

Hej och välkomna till symöte!

Mitt bidrag den här veckan blir en bild och en glimt från i söndags när jag satt med korslagda ben på trasmattan i ateljén, omgiven av strumpstickor, måttband och garnnystan, och avslutade ett stort mönsterjobb till Allers.

Den var lite marig den här modellen - jag har räknat, stickat, rivit upp, räknat om, stickat igen, rivit upp igen, mätt, ändrat mig, för att tillslut nå fram till ett resultat som jag blev nöjd med. En liten arbetsseger skulle man kunna kalla det!

Allt går, bara man inte ger sig. Och varje gång jag repar upp ett parti, så lär jag mig något nytt i gengäld. En av jurymedlemmarna på "The Great Brittish Sewing Bee" sa så här till en stackars deltagare som hade misslyckats med att placera knapphålen på en skjorta rätt: 

"- It doesn´t matter how many times you redo it, as long as it´s not right". 

Tävlingdeltagaren hade innan ursäktat sig med att hon minsann hade gjort om knapphålen minst tre gånger... Jag har tänkt mycket på den där meningen under de senaste veckorna. Det ligger så mycket i den, tycker jag! För på något vis är det ju faktiskt så, att när det gäller design är det slutresultatet som räknas - hur man väljer att ta sig dit får man svara för själv. Ibland går det fort och ibland tar det lång tid...

Har ni brottats med några särskilda projekt den här veckan? Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

3 kommentarer:

 1. SÅ rätt med den meningen!
  Fast själv hör jag till de som kanske inte alltid har det största/mesta av tålamod... Då tröstar jag mig med en mening jag hört i ett program om hur Amish-kvinnor gör när de kviltar sina underbara täcken. (Det är ju inte direkt lapptäcken, men fantastiskt vackra.)
  De berättade att de mer eller mindre med flit syr något stygn fel (se'n insåg de ju att det kan finnas andra fel, gjorda på "normalt" sätt) för att "Endast Gud kan göra det perfekta/felfria!".
  Spännande med ditt ALLERS-mönster!
  Det har tröstat mig mången gång:)

  SvaraRadera
 2. Aj då! De 2 sista meningarna hamnade visst i fel ordning när jag fick redigera...

  SvaraRadera
 3. Ska bli spännande och se vad du kämpar med! Fin blåaktig färg på garnet!

  SvaraRadera