tisdag 11 juni 2013

Symöte - Prinsess-stickningen!Hej alla syföreningsvänner! Välkomna till ett litet symöte, om än sent på kvällskvisten...

Inspirerad av att ha avslutat min holkärmsjumper drog jag igång en annan stickning åt mig själv av bara farten. (- Tusen tack för alla fina kommentarer apropå den blå tröjan, förresten!) 

Jag stickade stora delar av den nya tröjans fram- och bakstycke i lördags på "Världsstickardags-träffen" och framför tv:n under prinsess-bröllopet. Därför går tröjan under arbetsnamnet "prinsess-stickningen". För övrigt är den blekrosa med små flätdetaljer - vilket ju också är lite prinsesslikt! 

Det är den här modellen jag stickar (från ett tidigare nummer av den fina sticktidningen "Interweave Knits") - en enkel tröja med fina detaljer och en del intressanta tekniska lösningar. När jag väljer ut mönster som jag ska sticka, tycker jag att det är roligt om modellen innehåller något nytt moment som jag inte gjort tidigare, eller en  smart konstruktionslösning som jag inte testat förr. På så vis lär jag mig nya saker medan jag stickar!

Ser fram mot att välja knappar när tröjan är färdig sedan - har redan några olika idéer om vad som skulle kunna passa...

Hu går det för er?

Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

2 kommentarer:

  1. how pretty, that is going to be a lovely sweater!

    SvaraRadera
  2. Ser fram emot att se den tröjan klar!
    Här var det en liten (stickad) herre som måste få bli huvud"person" på bloggen, men jag har inte mycket annat att visa heller just nu. S.k. "behovsstickning" pågår. Just nu en sommarkofta i mörk lila och en vinterkofta i grått med vita mönsterdetaljer. Bilder på dem lär komma med tiden ;)

    SvaraRadera