söndag 16 juni 2013

Trädgårdsdagbok, del 3!

Idag består min trädgårdsdagbok av bilder på den första gurkskörden, som tillsammans med ett knippe gräslök och en bit fetaost förvandlades till en härlig gurksallad igår. Hemodlad gurka är ju så krispig och god att man kan äta den som den är, nästan som godis, men förutom det är jag väldigt svag för att låta gurkan spela huvudrollen i en sallad.

Den här gurksalladen består alltså av gurka, fetaost, olivolja, gräslök och flingsalt. Ibland brukar jag göra en annan variant - även den sagolikt god när man gör den på solvarm gurka direkt från växthuset!

Ser ni den fiffiga saxen förresten? Det är en örtsax med flera blad, som liksom gör hela jobbet åt en när man vill finfördela nyplockade kryddor. Jag fick den av min syster i födelesdagspresent och nu när det blivit säsong, är jag väldigt glad åt den!

Hur artar det sig i era trädgårdar? Dela gärna med dig av din trädgårdsdagbok, med hjälp av länkverktyget nedan:

7 kommentarer:

 1. De där saxarna ser jag dyka upp lite varstans i år, jag har aldrig sett dem innan. De verkar himla fiffiga!

  SvaraRadera
 2. två tips på gurksallad! bra nu när jag har fyndet gurka i matbutiker :) Jag fick en likadan sax i present av min son. har därimot inte använt den så mycket.

  SvaraRadera
 3. ...absolut...skördade våran första gurka idag...och saxen,har en precis likadan som jag också har fått i present förra sommaren...en väldigt bra uppfinning...

  SvaraRadera
 4. Har aldrig sett en sådan sax men den verkar fiffig. Kan du inte lägga upp en bild på den med "gapet öppet"?

  SvaraRadera
 5. Redan gurkskörd?! Avis.. jag ligger efter med hästlängder. Kan vi ta tillbaka maj?
  Salladen ser jättegod ut!

  SvaraRadera
 6. Johanna: Ja, de är faktiskt toppen! En av de där extra köksföremålen som man på allvar är hjälpt av och som inte bara blir liggandes i en låda och dammar...

  Susanne: Lycka till med gurksalladen!

  Brita: Grattis till gurkan!

  Carola: Jo, jag ska fixa en sådan bild framöver!

  Linda: Ja, det gick fort med gurkorna i år! Så roligt när man kan börj skörda:) Salladen blev supergod, faktiskt. Skönt när det enkla är det goda:)

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 7. Jag minns vår första och enda gurkplanta vi hade i växthuset för några år sedan. Den höll på att ta över hela växthuset och gav så mycket gurka att till slut ville vi inte se den mer :)
  Den tog även sönder vårt växthus genom att trycka sönder en glasruta med hjälp av just en gurka. Lurig växt den där ;)
  Hälsningar Karolina

  SvaraRadera