lördag 1 juni 2013

Plocka blommor!
Jag har föresatt mig att plocka blommor, så ofta det bara är möjligt. Det är så lätt att låta tiden gå och tänka: - Imorgon ska jag plocka mig en bukett vitsippor. Sedan blir imorgon övermorgon eller mer, och när man väl står där för att plocka, då har sipporna blommat över.

Så ska det inte bli i år. Nej, jag går ska gå över stock och sten, genom regn och gråväder - för att plocka små späda buketter. Precis som när jag var liten.

Igår tog lillan och jag våra paraplyer och trotsade det ihållande regnet, för att plocka liljekonvaljer. Jag lärde henne hur man kan dra upp stjälken så där försiktigt, så att det säger "plopp" när den lossnar. Man måste dra långsamt med jämn kraft. Då går det fint. - Jag kan, skrek lillan, och så hade hon lärt sig ännu en sak.

Både vitsippebuketten och liljekonvaljbuketten är från i år. Syrenerena i emaljkoppen fick jag däremot förra året, av snälla Nellie som hade plockat dem och fixat så fint med koppen.

Imorgon sätter jag igång min trädgårdsdagbok! Johanna påminde mig om hur trevligt vi hade det förra året, när vi rapporterade från våra odlingar, och fick möjlighet att följa varandras framsteg. Varje söndag kommer jag alltså att lämna en liten odlingsrapport. Vill du hänga på, så är det bara att lämna en länk under mitt inlägg! Hoppas att vi blir många som rapporterar. Det är så spännande att få "titta in" i andras trädgårdar:)

Och för all del - inte behöver man ha en trädgård för att vara med. Att rapportera från balkongen, krukodlingen eller fönsterbrädet, går precis lika bra!

Vi ses i trädgården, imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar