onsdag 2 juli 2014

Korsstygn på pärlplatta!

Se hit alla pyssel-junkies och broderifantaster! Jag kom på en så himla rolig sysselsättning igår när det regnade...

Då tog jag nämligen fram en gammal korsstygnbok ur gömmorna (- den heter "Namna och Brodera"), traskade till ICA och köpte på mig en hel hink med nabbipärlor plus ett par små pärlplattor - sedan pärlade jag korsstygnsmönster halva kvällen! Lillan och jag satt där och letade färger, småpratade och lyssnade på sagoband... Vi hade det så fint!

Jag pärlade utsnitt ur blomstermotiv i märkboken. Tänker göra en hel liten serie - samtliga med vit botten! Ni vet ju att jag är svag för växtillustrationer och botaniska bilder. På det här viset kan jag göra mina egna!

Den här idéen kan ju förresten användas på fler sätt - till exempel för att planera ett korsstygnsbroderi ( - det kom bästa slöjdfröken Kim och jag fram till igår på Instagram, när jag hade visat vad jag höll på med). Det blir ju så tydligt med pärlorna! Och så är det lätt att ändra och modellera tills man är nöjd med sitt mönster... Smart va?

Sedan tycker jag att det är så roligt att få användning av alla vackra märkböcker som står i bokhyllan!

Just nu går jag och tänker på vad roligt det vore att pärla en hel märkduk!! Måste skaffa mig en stor platta och prova det...
2 kommentarer:

  1. Det är väldigt roligt att använda korsstygnsmönster till det mesta :) Vi har märkböcker på förskolan så de större barnen för göra bokstäver i olika former :)

    SvaraRadera
  2. Om man är lite mer nördigt anlagd är det väldigt kul att göra pixel-figurer som Super Mario och hans kompisar :-D

    SvaraRadera