tisdag 1 juli 2014

Symöte - Barnsligt!


Hej, hej sömmerskor, brodöser, virkerskor och för all del stickerskor - i Sverige och världen!

Jag är barnslig - jag erkänner rätt av! Det är väl liksom ingenting att hymla med...

Det är därför jag samlar på gamla barnkritor - bara för att de ligger i en fin ask... eller köper Barbiedockor i vuxen ålder... eller (håll i er nu!!) har varit Bamse-prenumerant sedan 6-års ålder! Jo, det är sant - fast på senare år har ju prenumerationen tack och lov kunnat föras vidare till min dotter som jag lämpligt nog indoktrinerat så pass väl att hon numer är en fullfjädrad Bamsefantast!

Så när ni då vet hur det ligger till med det går jag raskt in på veckans lilla stickprojekt - en dockkofta! Finns det egentligen något bättre än dockkläder? Det skulle väl i så fall vara trevåningsdockskåp eller bilderböcker från 1940-talet?

Ni såg den lilla koftan glimta här på bloggen för någon dag sedan. Jag stickar den uppifrån och ner efter eget huvud. Garnet är dubbel "Fenella" i färgen "Delicot". Någon frågade efter mönster till koftan när jag visade bilder häromdagen - jag ska försöka skriva ner det när jag stickat klart den! Så lägger jag upp det här på bloggen sedan!

Dockkoftemönster kan man väl egentligen aldrig få för många av?

Stickar ni något? Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

1 kommentar:

  1. Nu är jag i en så'n där "dålig att läsa bloggar"-period igen...

    Kritor... Jag tänker på de fyrkantiga kritor vi fick första åren i skolan (1970-72). De hade en väldigt speciell doft.
    Många år senare stannade jag då och då i den stora ingången till PUB i Stockholm, den från Hötorget. Doften där kände jag SÅ väl igen, men varifrån? Efter rätt många gånger kom jag på - lågstadiets fyrkantiga kritor!
    Hos mig visas idag den färdiga humörtröjan.

    SvaraRadera