lördag 19 juli 2014

Unwind!


Anledningen till att jag fick för mig att åka till Brighton från första början, var stickfestivalen "Unwind" som pågick där från 11-13 juli. Det var första året "Unwind" genomfördes! Tidningen Pompom arrangerade.

Kombinationen Engelsk badort, havsvindar, stickning och skickliga kursledare kändes ju liksom vinnande redan i förhand - och dagarna blev också fantastiskt fina. Visst fanns det barnsjukdomar som dålig skyltning och ett par organisationsmissar, men det mesta var alldeles, alldeles underbart! Och vi hade det så bra!

På bilden nedan ser ni min resestickning - en hallonröd angorakofta!

Mitt första kurspass var "blocking" (= att våtspänna/forma stickade plagg) med Bristol Ivy. Den riktig kanonkurs! Bristol delade med sig av många smarta tips och metoder - och därtill mycket inspiration!
Ovan blockar Bristol med hjälp av hushållssnöre!

Nedan: Min lilla provlapp som skulle blockas på kursen.

Jag och mina resekamrater Sara och Catarina skrattade åt hur svenska vi kände oss när vi tog oss an blockandet med fler nålar och större precision än någon av de andra i gruppen gjorde. Tre duktiga flickor från Sverige...


Saras snygga nagellack matchade hennes stickning! Är man på stickresa så är man!!

På kvällen hälsade jag på åtta glada stickare från Sverige som hade hyrt sig ett hus i Brighton! Vi passade på att ta ett "gruppfoto" av våra stickningar!

Lördagskvällen bjöd på PomPom-fest med garnquiz och discokula i taket!

Vi var många svenska stickare runt samma bord och några lyckades jag fånga med kameran. Nya bekantskapen Lovisa, till exempel!


Sara - mitt fina resesällskap:


Och Catarina - tillika charmerande resekamrat:

 


Karin med sin tjusiga gädda om halsen:

Elin som var glad:

Och Anneli förstås:

Fler fina personer och nya bekantskaper satt också runt det där bordet, men fastnade tyvärr inte på något foto. Till exempel Eddy som varit med i H.N.S. i många år och som jag äntligen träffade i irl!

Sista dagen i Brighton gick jag på intressant kurs i stoppning. Lärde mig en massa bra tekniker av "Tom of Holland" som är expert på området. Han jobbar för att öka människors medvetenhet och intresse när det gäller att tillvarata kläder och inte bara slänga det som gått sönder... Ett område som jag själv tycker är oerhört viktigt!

Tom hade med sig stoppsvampar och plagg ur sina samlingar - och efter att ha sett detta gläder jag mig ännu mer åt min egen lilla stoppsvampssamling!
I anslutning till festivalens kurslokaler fanns en enastående fin garnmarknad. Lyckades få med mig ett par foton därifrån - men det var så överväldigande med alla fina försäljare så det är svårt att göra marknaden rättvisa på bild!

Sammanfattningsvis vill jag säga att kvaliteten på utställarna var imponerande hög och det var roligt att få strosa runt i en sådan miljö och bara insupa inspiration!

Så blir det händelsevis ett "Unwind" nästa år också kan jag varmt rekommendera ett besök!3 kommentarer:

 1. Vad roligt ni måste haft! Jag hoppas att du kommer att berätta mer. Stoppningarna är fantastiska. Som små konstverk.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad kul du verkar ha haft i England.
  Jag älskar att stoppa strumpor! Jag undrar vad det är för verktyg som Tom (om det nu är han) använder på bilden?
  Monzan

  SvaraRadera
 3. Javisst är stoppningarna vackra Kerstin! Toms kurs var väldigt bra överhuvudtaget! Både konkret och inspirerande!

  Monica: Det är en liten stoppapparat - har en sådan i gömmorna! Skriver mer om den en annan dag!

  Hälsar Maja

  SvaraRadera