torsdag 24 juli 2014

Kung Liljekonvalje!


Så kom regnet, med dundrande åsksmällar! Det blev mörkt utanför fönstret och ljuset ett annat... I rummet med liljekonvaljetapeten svävar Stjärnflocka tyngdlöst i fönstervasen. Den som jag fick av bästa vännen Fredrika för längesedan - och som följt med genom flyttar, förändringar och fortfarande hänger där. Det är roligt att plocka minibuketter och sätta i den lilla vasen! Jag försöker hitta det som är finast för stunden, och det som speglar årstiden på bästa sätt.

Stjärnflocka är en av mina favoritperenner. Skir och skön! Står pall för nästan vad som helst, och blommar sommaren igenom! Häromdagen berättade en Instagram-följare att den också kallas för "Linnés döttrar". Fint, eller hur!Häromdagen draperade jag spetstyg runt de gamla gardinfästena. Visste inte förrän nu vilken typ av gardiner jag ville ha i det relativt nytapetserade rummet, men nu är jag så nöjd! Spetsen är lika skir som Stjärnflockan, och det skapar harmoni!

Dalahästar och urvuxna Kero-tofflor skänker värme och liv till rummet! Det minsta paret tofflor köpte jag på loppis för 20 kronor! Kan ni tänka er det? För ett sådant hantverk? Till på köpet är de ju så vansinnigt gulliga!

Den fina, fina bondgårdstavlan broderade mormor till mig när jag var 4 år! Ska ta en närbild på den en annan dag...

3 kommentarer:

  1. Lite lätt avundsjuk på regnet, vi har inte fått något på över 3 veckor. Jättefin tapet. Var köper man den? (Allt annat är fint också, men just tapeten föll jag för!)

    SvaraRadera
  2. Jag har ett annat namns på stjärnflocka: mormorsbrosch.

    SvaraRadera