lördag 24 september 2011
Glöm inte falukorven!
Om någon av er (mot förmodan) skulle ha gått och glömt vilket förträffligt middagsalternativ ugnsbakad falukorv är så passar jag på att påminna om det idag!
Det bästa med den rätten är att man kan variera den helt utifrån vad som finns hemma. Har man bara basen - falukorv, någon slags tomatsås och riven ost så fixar det sig. Utgå från de grönsaker som finns till hands och låt dem bakas i ugnen tillsammans med korven.
Häromdagen lade jag äppelklyftor (ytterligare ett bra sätt att ta tillvara trädgårdens äpplen), klyftad lök, kryddörter från landet, burkonserverade körbärstomater och färska tomater i en form tillsammans med lokalproducerad viltfalu - det blev rena delikatessmåltiden!
Nu önskar jag er en fin lördag! Själv sitter jag på ett tåg på väg till mitt föräldrahem - så helgen kan inte bli annat en bra:)
Etiketter:
Middagen på bordet,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums.. ja falukorven är ett bra middagstips... just med äppleklyftor.. ja det var längesen.. kanske man skulle prova på igen.. ha en skön helg hos dina föräldrar.. kram..Pia
SvaraRaderaTack, Pia! Vi har det jättemysigt!
SvaraRaderaKram fr Maja