söndag 9 maj 2010

Låt mig presentera tre-timmars tröjan!Cirka tolv timmar tog det för mig att sticka tre-timmars tröjan! Därmed kan man konstatera att det där med tre timmar var lite av en glädjekalkyl... Trots det måste jag säga att den här tröjan redan blivit en favorit för mig!
 • Mönstret var lättförståeligt och smidigt att följa.

 • Det gick fort att sticka den (även tolv timmar är ju lite tid för fem garnnystan att förvandlas till en tröja).

 • Modellen är jättesöt (gillar särskilt de korta puffärmarna)!
Storleken (nr. 16) var perfekt för mig som i vanliga fall är en 38-(40).

Igår kvällspromenerade jag i mitt nya alster. Trivdes som fisken i vattnet;-) Jag är med andra ord mycket nöjd med min "3-Hour Sweater"! Ger den högsta betyg!

Fick en idé om att eventuellt anordna en KNA (Knit-along)där man utgår från det här mönstret. Skulle kunna bli en fin höstaktivitet. Om man stickar en tröjdel i veckan finns det gott om tid för alla att hänga med. Jag skulle kunna sticka "före" och lägga ut detaljbilder och översättning av mönstret. Det enda problemet är storleken... Finns ju bara en i mönstret och jag vet inte om jag vågar mig på att gissa hur man förminskar/förstorar den.

Vi får se framåt hösten om det finns något intresse för en "3-Hour Sweater-KNA"?


Det söta lilla strass-spännet hittade jag i vår lokala garnaffär. Strass är så fint! Vill ha mer av det i mitt liv;-) Ska därför leta efter en brosch också. Tror att det skulle se tjusigt ut på den här tröjan!


Ha en fin söndag! Min ska jag bl.a. tillbringa i trädgården...

7 kommentarer:

 1. åh! jag vill verkligen ha en tutorial :) otroligt fin tröja. heja, heja!

  SvaraRadera
 2. Det är så roligt att du är aktiv med din blogg! Fortsätt så!

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag skulle verkligen gilla att ha en KNA. :)

  /C

  SvaraRadera
 4. Jonna: Vad roligt att du tyckte om tröjan och att du är intresserad av en tutorial! Eftersom det finns intresse kommer jag med säkerhet att göra en sådan någon gång framöver...Tackar förövrigt för heja-ropen! Sådana kan man behöva ibland;-)

  Anonym: Tack för visad uppskattning! Betyder jättemycket! Det är sådant som ger mig energi att jobba vidare med bloggen...

  Cornelia: Vad roligt att du är intresserad av att hänga på en KNA! Tror att det skulle vara perfekt med det här förhållandevis enkla mönstret!

  /Maja

  SvaraRadera
 5. vad använde du för garn? jättefin färg!

  SvaraRadera
 6. Karin: Jag använde ett Marks & Kattens-garn som heter "Quick" i färg 1588. Såldes för ett par år sedan, men tror tyvärr att det utgått numer... Hade turen att köpa på mig ett lager när det reades. Blev verkligen perfekt till Tretimmars-tröjan, eftersom det "fyller" så bra!

  /Maja

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vilken fin tröja!
  Jag skulle gärna vilja testa att sticka denna tröja, men tycker det är jobbigt att följa engelska mönster. Blev det av att du gjorde en tutorial för denna? Hittar ingen på bloggen, men kan ju ha missat.
  Mvh Malin

  SvaraRadera