fredag 21 maj 2010

Servera läskande dryck!Sommarvärmen har kommit till Värmland! Kändes nästan tropiskt igår kväll. Så jag gjorde en stor kanna läskande dryck. Lätt som en plätt och osedvanligt gott att släcka törsten med!

Här är receptet:

1 kanna av Icas ekologiska lingonsaft (Har tyvärr nästan slut på egna lingon... Men i sommar ska det plockas mycket lingon och kokas egen lingondricka!)
1 äpple
1 näve frysta lingonÄpplet delade jag med den här fina uppfinningen - äppelklyftaren. Den gå vanligtvis varm i vårt hus, för alla i familjen gillar äppelklyftor!De frysta lingonen fungerar som isbitar och ytterligare smaksättare. Äppelklyftorna ger fräschör åt det hela!

Ha en fin fredag, med eller utan lingon:-)

4 kommentarer:

 1. I Skaraborg är det också härligt varmt..och fuktigt. Just nu extra fuktigt då en åskskur drar förbi....men det är fortfarande varmt och skönt. Det är helt underbart att sitta på verandan och titta ut på all vårgrönska. Hade jag haft lingon och äpplen skulle jag gjort din dricka :)

  Ha en bra fredag du med /kram

  SvaraRadera
 2. Fru purjo: Nu har det ösregnat här, men är fortfarande lika varmt! Ser fram mot en helg i trädgården. Igår tog vi fram trädgårdsmöblerna:-) Låter härligt med "verandasittandet"!

  /Maja

  SvaraRadera
 3. antar att det där blir en ganska syrlig dryck? borde kanske testa!

  SvaraRadera
 4. Cecilia: Ja, drycken blir syrlig och god! Perfekt törstsläckare en varm dag... och lätt att göra!

  /Maja

  SvaraRadera