torsdag 6 maj 2010

En inspirerande utmaning!


Igår länkade jag till bloggen "Dottie Angel" där jag fann virkbeskrivningen till de "glada galgarna". "Dottie Angel" erbjuder en mycket spännande utmaning för den som vill! Den går ut på att under ett år endast köpa handgjorda eller begagnade saker/kläder till sitt hem och garderob. Häftigt, tycker jag! Har funderat ganska mycket på om jag skulle klara utmaningen? Vet faktiskt inte... Men jag skulle önska det. Kan i alla fall säga att jag redan låtit mig inspireras av den. Tänker till lite extra innan jag köper något nytt, och försöker hellre använda sådant jag redan äger eller kan hitta i second hand-butiker än nytillverkade saker. Funderar på om man skulle kunna lägga till - ekologiska produkter också? Då skulle ju möjligheterna att klara av utmaningen förstoras;-)

Ovan ser ni ett led i mina försök att leva efter Dotties devis. En vackert gul bricka som jag fann på en loppis för 5 kr. Har letat länge efter en stor bricka med kant. Det är så praktiskt! En fin assiett som jag köpte på samma loppis för 10 kr. Och så mina hemvirkade glada galgar... (Nu är förresten ytterligare en färdig!)

Vad tror du? Skulle du fixa utmaningen? Är du frestad att anta den?

6 kommentarer:

 1. Haha, lätt! Fast för en loppisgalning som mig blir det kanske inte en så stor utmaning, jag köper redan nästan aldrig något affärsnytt. Eller nja, det skulle väl vara underkläder då. Och till sommaren har jag faktiskt tänkt kosta på mig en ny bikini. Annars är det bara begagnat och handarbetat som gäller för min del. Inte av någon speciell princip mer än att jag tycker att det är pisstrist att gå i affärer men superkul att loppa. Jag känner mig bara lurad när jag köper något nytt till hutlösa priser när jag kan få samma sak fast bättre på loppis. Och så är ju gamla grejer så mycket snyggare!

  SvaraRadera
 2. Har försökt under ett tag (utan att veta om denna spännande utmaning) men jag inkluderar ekologiska kläder också. Men vissa kläder är svåra att hitta begagnade, och sy är jag ju inte så bra på än... Men man kan alltid kämpa på och försöka! :)

  SvaraRadera
 3. Man får bunkra upp med någon ny bh innan i så fall, sen är det bara att fortsätta som vanligt för mig. Iofs kanske utmaningen skulle kunna bli att hitta bh:ar på secondhand som passar :)

  SvaraRadera
 4. Det där med underkläder är inte helt lätt att fixa via second hand;-) Men inkluderas ekologiska varor borde det ju funka. Har visserligen ett mönster på stickade trosor och bh men jag vet inte hur praktiskt eller bekvämt det skulle kännas i längden...:-)

  Vad roligt att så många är inne i "Dottie`s" tänkande redan!

  /Maja

  SvaraRadera
 5. Saker till hemmet: Ja, tveklöst. Så är det redan idag. Kommer inte ihåg när jag köpte något nyproducerat (jo, diskborste, förresten). Svårare med kläder, drar stor storlek och då finns det inte lika mycket kul second hand.

  SvaraRadera
 6. Libby: Nej, det där ser ju lite olika ut för var och en. Huvudsaken är väl att man vänjer sig vid att tänka till lite extra innan man ägnar sig åt "slit och slängandet". Jag köper inte heller så mycket kläder på second hand. syr eller stickar själv det jag inte köper nytt...

  /Maja

  SvaraRadera