tisdag 18 maj 2010

Symöte nr. 10!Oj, vad tiden går! Redan dags för symöte nr. 10! Tisdagens symöten har hunnit bli en trivsam tradition och något att se fram mot. Också något som sporrar en handarbeterska att avsluta sina alster;-)

Det här gör jag just nu:
Som jag skrev förra veckan spinner jag vidare på underklädestemat och har därför gett mig på att försöka sticka ett par trosor. Det här mönstret använder jag. Har letat en hel del på nätet efter mönster. Var egentligen ute efter något som såg ännu mera retro ut, med ben och hög midja. Men de mönster jag fann i den vägen var vintagemönster som jag skulle ha behövt beställa från USA, och det var jag lite för otålig för. Så därför fick det bli detta söta mönster istället. Finns en tillhörande BH också. Får väl se om jag blir nöjd med trosorna? Då kanske jag fortsätter med BH:n...

Använder ett danskt garn med det passande namnet "Glamour". Det är ett ljusblått bomullsgarn med silvertråd i. Tror att det kommer att göra sig bra! "Glamour" är ytterligare ett av mina reafynd. Roligt att samla på sig garn som helt plötsligt passar för något projekt man inte hade en aning om att man skulle göra när man köpte garnet...

Trosorna har också "tvingat" mig att utveckla mina stickkunskaper. Mönstret använder sig av något som kallas för kortvarv (shortrows). Det innebär att man endast stickar en del av ett varv och sedan tillbaka. På det här sättet formar man i det här fallet överkanten på trosan. När man gör kortvarv behöver man "wrap a stitch" (vet inte vad det kallas på svenska?) om man inte vill att det ska bli ett hål där man vänder. Detta har jag nu lärt mig med hjälp av den här instruktionsvideon. Känns kul att lära sig nya saker. Känner också att jag har tappat respekten för att sticka efter amerikanska/engelska mönster. Visst är det lite klurigt, men det går bra när man väl har kommit in i det!

Idag ska jag på jakt efter satin-snedslå och knappar till trosorna! Hoppas kunna visa upp ett färdigt resultat nästa möte!

Hur går det för er andra medlemmar?

6 kommentarer:

 1. Åh, jättefint. Bh, till vore ju urgulligt. något till stranden när man solar kanske?

  Alltid kul att känna att man lär sig nya saker....Inspirerande att du vågar dig på att sticka från engelska beskrivningar. har svårt nog som det är att läsa vanliga...men det är väl en träningsak. Beställde för flera månader sedan den där boken A stich in time, där fanns det massa fina vintage-inspirerande grejer, men än så länge har jag bara dreglat över bilderna ;) för beskrivningarna var lite kluriga...hehe....

  åh,gillar sånna där bomullsgarn med silvertråd i...skulle vara jättefint till en lite topp också...tight, kort med liten púffärm kanske...jättefint verkligen...saker stickade i bomull är så sköna... :)

  SvaraRadera
 2. Vad många fina saker den där stick-sidan hade föresten. Gillade speciellt den där 20-30tals inspirerande "underklänningen" med sidenband nedtill som kallades "hush hush"...

  SvaraRadera
 3. Åh, har du "A Stitch in time"! Alicia P. är ju en av mina favoriter! Kan tänka mig att den innehåller en mycket fint:-) Jag beställde nyligen en drös böcker från amazon. Bl.a. en vintagestickbok, en vintagevirkbok och några av Cath Kidstons "pysselböcker". Fattar inte hur man ska hinna med alla roliga projekt man blir sugen på... känns som att jag skulle kunna sticka/virka konstant i minst ett år;-)

  "Hush Hush" var ju superfin! Hade missat den innan. Men det tar nog en stund att bena ut mönstret...

  Ja, jag blev så glad över bomullsgarnet med silvertråd i, ångrar mig nu att jag inte köpte det i rosa också...

  Ska försöka få till någon form av överdel till trosorna. Får se om det blir Bh:n eller en nån annan lite topp. Puffärmar är bäst, håller med om det:-)

  /Maja

  SvaraRadera
 4. Åh, rosa!!! det hade ju varit snyggt...

  Är väldigt inne på bomullsgarn just nu..har påbörjat lite smått en väldigt enkel topp, i bomullsgarn, som min mamma ritat. Egentligen bara två raka stycken rätstickat som man virkar ihop i sidorna och runt hals och ärmhål...blir rätt fin i slutändan trots att den är så enkel,, jag hoppas att det kan vara något enkelt nog som gör att jag "håller ut" hela vägen...har så många påbörjade projekt, men nu tusan ska jag försöka få något färdigt..

  ja, bh-modellen var ju lite liten. jag skulle nog kanske känna mig lite exponerad ;)...inte så mycket stöd för behagen heller kanske, hehe

  åh, vad var det för vintage-virkbok?? låter intressant..du får rapportera när de kommer om det är något man ska beställa..är också hooked på amazon, finns mycket kul där...sen så har jag ju en pinsam svaghet för romance-litteratur och det är egentligen bara från usa/amazon man kan få tag på "the good stuff" ;)

  /Olivia

  SvaraRadera
 5. Åå vad du är duktig! Jag skäms lite men jag har inte fått klart klänningen än...all tid går åt altanbygget och passa sonen på 11 månader så klart! Men jag kommer igen snart!

  SvaraRadera
 6. Tjuettan: Skäms inte! Allt har sin tid... Altan och 11-månaders samtidigt är ju ingen lek;-) Tids nog blir nog klänningen klar också. Vad härligt med altanbygge, förresten!

  Vi hörs!

  /Maja

  SvaraRadera