måndag 11 oktober 2010

Se nu är det höst i hemmet!Nu är det höst i hemmet! Höstsolen silar genom fönstren... Jag tänkte bjuda på ett par glimtar och några tips.


Min "Mårbacka" har växt sig hög under sommaren. Nu sträcker den sig girigt efter ljus i väntan på en svalare tillvaro i trapphuset. Den lilla mormorsfilten jag virkat inbjuder till en vilostund i favoritstolen "Arka". I bakgrunden skymtar värmlandsskåpet som husets ursprunglige ägare snickrat!Höst-/vintergardinerna är på plats igen. Jag har sytt dem av nyproducerat "madrasstyg". Den ursprunliga färgsättningen brukar vara blåvitt. Till min stora glädje fanns det här tyget att köpa på Åhléns under förra vintern. (De hade det i svartvitt och rödvitt.) Innan dess hade jag letat länge efter en metervara i det klassiska mönstret...


Matsalsmattan är svartvit precis som gardinerna. Jag har läst att Carl och Karin Larsson använde svarta inredningsdetaljer som ett sätt att lyfta fram de övriga färgerna i rummet. D.v.s. det är i kontrast till det svarta som en färg framträder. Jag brukar tänka på det där när jag inreder. Tror att det ligger något i det...Prydnadspumporna lyser vackert i det gamla träfatet som fanns i huset när vi flyttade in...


Äppelringarna har torkat. De ligger i en stor burk och väntar på att ätas upp...


Ett nummer av Hemmets Veckotidning bjuder på en stunds avkoppling......jag läste bl.a. en fin artikel om antikt linne!


Mina nya strumpbyxor har "höstprickar" i brunrött. Prickar gör mig glad!

Ha en fin höstvecka!

10 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Vilka mysiga inredningsdetaljer du har!
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder, roligt att du visar lite från ditt hem. Så mysigt. Filten är jättefin.
  Eller, jag gillar allt du visar...
  Har en liten stuv i det gamla madrasstyget, det blir väl en kudde eller nåt...
  Är också fascinerad av Karin Larssons känsla för inredning och färger.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Pysselmaja: Tack, kul att du tycker om det! Ha det fint!

  Elasmarianne: Ja, Karin Larsson är en stor inspirationskälla för mig med... Roligt att du gillar bilderna! En kudde i madrasstyget blir ju jättefint!

  Ida: Åh, tack! Vad roligt att du tittade in här:) Välkommen åter!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 4. Har en rejäl bit av madrasstyget, blått/grått.. problemet är bara att jag inte alls gillar blått! Men det får ligga kvar i samlingarna ett tag til.

  SvaraRadera
 5. Tänk att det där gamla madrasstyget ändå är fint! Det tyckte jag nog inte "då". Härliga bilder!

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Hej Maja! Vad roligt att du hittat min blogg och att du gillar den. Och tack för tipset om DIN blogg! Den är ju jättemysig... Åker rakt in på min bloggföljarlista! Vi ses! ;) Kram Emma

  SvaraRadera
 8. Hej Härlig höstvecka till dej oxå i solen.
  Karin Bergöö Larsson är min IDOL och förebild i mycket. Var och såg utställningen i Borås om hennes hantverkande, alltid lika inspirerande.

  SvaraRadera
 9. Emma: Vad roligt att du tittade in och att du gillar min blogg! Jag tänker följa dig med;) Vi ses framöver! Kram fr Maja!

  Karin: Vad spännande med utställningen! Den skulle jag vilja se! Tänker skaffa en av de senare böckerna som kom ut om henne. Minns inte vad den heter men har sett den i vår bokhandel... Lånade den på bibblan förut och den var jättefin!

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera