lördag 16 oktober 2010

Sy en rutig höstklänning!

Mönster: Simplicity 3511, Modell A (modifierad med fickor men utan dekorationsband)
Tyg: Rutigt bomull-/flanelltyg inköpt på Ohlssons Tyger i Karlstad
Knappar: Gamla metallknappar från mina gömmor
Strl: 3 årNedanstående bild från Boomerangs höstkatalog gav mig inspiratonen till den lilla rutiga klänning jag blev färdig med idag.Rutig, klassisk, rymlig och med fickor - helt ljuvlig tyckte jag den var när jag fick syn på den. Men naturligtvis hutlöst dyr... Så jag gav mig den på att jag skulle göra en liknande själv. Därför gick jag raka vägen från Boomerangbutiken till Ohlssons Tyger i Karlstad. Det är en fin tygaffär med väldigt kunnig personal.

Vilken tur jag hade! Hittade ett höstfint bomull-/flanelltyg i exakt den färgställning jag tänkt mig. Och tyget reades så jag fick det för 20 kr metern!

Simplicity-mönstret fann jag i min lokala tygaffär. Och vilket mönster sen! Tror att det är det bästa jag någonsin sytt efter. Modellen har både enkelhet och finess, precis det jag söker i ett symönster. Det går att variera med olika typer av ärmar och två kjollängder. Själv föll jag för de fina puffärmarna. Och det höga livet såklart. Fickor på barnkläder är ett måste tycker jag, så dem lade jag till. Fickor är både spännande och praktiskt! De kan rymma alltifrån hemligheter till en napp eller något annat oumbärligt...

Kommer definitivt att sy fler klänningar efter det här mönstret!Med hjälp av lite tur, en gnutta fantasi och ganska mycket eget knåpande blev en svindyr märkesklänning på ett foto i en katalog till en jättebillig hemmasydd höstklänning! Sådant ger ljus i höstmörkret...

Slutet gott allting gott.

3 kommentarer:

 1. Så himla fin!! Jag ska sy barnkläder när jag pillat lite till på mitt täcke som jag döpt till Broken Roses (pga ett fel)
  Ha en alldeles underbar vecka//

  SvaraRadera
 2. Anna: Tack, Anna!

  Karin: Tack, Karin! Låter spännande med täcket! Ett vackert namn har det också...

  Ha en fin vecka ni också!

  /Maja

  SvaraRadera