onsdag 12 december 2012

Änglars spel!

För någon månad sedan hittade jag ett ovanligt änglaspel på loppis. I stora drag påminner det om ett traditionellt änglaspel, men konstruktionen är sådan att det ska hängas i ett fönster ovanför ett varmt element - istället för sättas i rotation av stearinljus. Har aldrig sett den här varianten tidigare och vet inte om den tillverkas längre? 

Spelet låg kvar i sin orginalask och var helt och komplett - ett riktigt fynd! Nu gläds jag åt den fina fönsterprydnaden som för en änglaspelsfantast som jag är ett välkommen julattiralj!

Någon annan som stött på den här modellen?

9 kommentarer:

 1. De er så søde såna uro'er :D

  SvaraRadera
 2. åh, precis en sån har jag! fick den av min mormor när jag var liten, den hänger i något fönster varje jul. gissar att jag fick min runt -88-89 och att den då var ny. har dock aldrig sett någon annan som har en.
  /karolina

  SvaraRadera
 3. Åh, vad söt den var! Jag e inte så såld på vanliga änglaspel, men denna var ju jättefin! Har aldrig sett en sån innan.

  SvaraRadera
 4. Jag fick också en sån när jag var liten, tidigt nittiotal. Mina föräldrar tröttnade på pinglandet från det traditionella...
  Har inte heller sett det hos någon annan, men vad roligt att du också stött på det.

  SvaraRadera
 5. Ett sådant har jag aldrig sett men det var verkligen vackert.

  SvaraRadera
 6. Jättefint änglaspel, undrar om de inte fanns att köpa på hemtex under -90talet? Minns att jag sett hos andra som köpt o ville köpa ett själv, men det blev visst aldrig av ;)

  SvaraRadera
 7. Jag har en sån med. Hängde upp den i köksfönstret i helgen. Minns inte varifrån den kommer, kanske Åhlens för 5-15 år sen...?
  Linda

  SvaraRadera
 8. Alla: Att döma av förpackningen, så tippade jag på att det var tillverkat på 1980/90-tal. Och då verkar det ju stämma! ROligt att det är fler som har ett sådant här fint spel:)

  Hälsar Maja

  SvaraRadera
 9. Ett sådant fick jag av min svägerska för ca 10 år sen, det är väldigt vackert!

  SvaraRadera