lördag 1 december 2012

Rätstickning!

För tillfället är det väldigt mycket rätstickning i mitt liv. Jag jobbar med en liten samling mönster som vänder sig till barn som just har lärt sig sticka. Då faller det sig naturligt att de flesta modellerna bygger just på rätstickning, som är det första i stickväg man brukar lära sig att bemästra.

När jag var liten tyckte jag att rätstickning såg barnsligt ut. Jag längtade efter att kunna sticka slätstickning lika jämnt och fint som mormor... Nuförtiden är jag däremot väldigt förtjust i den rätstickade strukturen. Jag tycker den är vacker! Och så är det en spännande utmaning att konstruera enkla mönster med finess.

Hoppas att er lördag blir fin!

2 kommentarer:

  1. Vad spännande det låter! Jag kände precis som du när jag var yngre, slätstickning och särskilt flätmönster var drömmen! :)Numera virkar jag mest, lättast att hålla vid liv med två vilda pojkar som drar i garn och virknålar! Önskar dig en fin helg, här är vi insnöade och jag försöker styra upp lite julpysslande men att leka spöke verkar övriga familjemedlemmar rösta på. //Sandra

    SvaraRadera
  2. Ska bli kul att se vad du får fram! :)

    SvaraRadera