tisdag 4 december 2012

Symöte - Stickade jultröjor från förr!

The Perfect Cristmas Jumper - MönsterlänkVälkomna på vintrigt symöte!

Det finns få saker som gör mig så glad som stickade jultröjor! Är de dessutom prydda med renar så jublar jag rakt ut!! Av den anledningen känns det nästintill outhärdligt att jag ännu inte äger någon... 

Med de bästa intentioner satte jag igång att sticka den "Reindeer slipover" som syns på bilden nedan, förra året ungefär vid den här tiden. Det fina mönstret hittade jag gratis här på Rowan´s hemsida! (Där finns också en urfin herrkofta med samma mönster, att ladda ner!) 

Det visade sig tyvärr att mitt garnval inte var riktigt bra - och eftersom jag redan hade gjort en hel massa mönsterstickning som jag då fick repa upp, hade jag helt enkelt inte tålamod att starta om... Helt klart är att jag ska sticka den där slipovern någon gång i mitt liv. Helst skulle jag vilja göra det nu, på direkten - men jag har ett antal mönsterbeställningar som måste gå före... Roliga projekt, de också - så det är inte det minsta synd om mig, men som sagt var - oj vad jag skulle önska att jag hade en sådan där slipover på julafton! Nästa år ska det bli av, och då ska jag börja i god tid!


Här kommer en liten kavalkad av vintage-modeller som jag samlat på mig i bildform, genom åren... Visst är de härliga?
Och slutligen, ännu ett mönstertips: I höst/vinternumret av "Debbie Bliss Magazine" finns en lite kollektion av tröjor/koftor i tyrolerstil. Smtliga modeller skulle passa utmärkt som jultröja, tycker jag!


Någon av er som har något juligt för händerna? Lämna gärna en länk med hjälp av länkverktyget nedan, så får vi ta del av vad du gör just nu:


17 kommentarer:

 1. Jag är också svag för stickade jultröjor!

  SvaraRadera
 2. Jättefina jultröjor, de två översta skulle jag gärna ha!

  SvaraRadera
 3. Det rödvita med julgranar är fantastiskt snygg! En sådan skulle man ge sig på till nästa jul.

  SvaraRadera
 4. Jag är mycket svag för stickat, och i synnerhet stickade klänningar. Och skulle jag hitta en stickad klänning med vintrigt motiv och renar skulle jag klippa till direkt ... för sticka själv - det har jag inte tålamod till :)

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara tröjor, där finns flera som jag skulle vilja sticka.
  Hur hittar jag mönstren till dom äldre.
  HA en bra Tisdag
  kram

  SvaraRadera
 6. Så många fina tröjor! Jag gillar den översta om man plockar bort puffärmarna :-)

  SvaraRadera
 7. Ååååh tröjan med julgranarna är ju helt fantastisk!!!!

  SvaraRadera
 8. Skönt med en websyjunta när man är sjuk.. Det blir nog till att fästa trådar och sy fast "kvistar" på de fyra mössorna jag stickat. Tänk att det ska vara såå tråkigt att göra det där allra sista. Men ikväll ska det bli gjort! I brasvärmen :-] Ha en fin skaparkväll allihop! Carol

  SvaraRadera
 9. Jättefina, är speciellt förtjust i den första med renarna.

  SvaraRadera
 10. Granarna och den vita koftan fastnade nog mest hos mig! Men de är jättefina allihop!
  Jag tar ibland fram en gammal handarbetsbok, en så'n där som innehåller allt möjligt. Stickning och virkning, olika broderier, makramé, sömnad, ja ni vet. Från 60-talet tror jag, har varit mammas.
  Har funderat på några modeller ur den. Ska nog fotografera av och lägga ut vid tillfälle.

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Jag vill gärna vara med i syföreningen! jag håller mest på med stickning, men har på sista tiden blivit riktigt sugen på att börja sy (med maskin). Jag gör sporadiska inlägg i min blogg som finns här: http://annaspysselplats.blogspot.se/

  /Anna

  SvaraRadera
 12. Vilka fina bilder på fina tröjor du bjuder på! Helt i min smak.Jag får verkligen lust att börja titta på gamla modeller igen.

  SvaraRadera
 13. Jättefina bilder! Jag gillade de i tyrolerstil. Men det är lite väl avancerat för mig :)
  Själv håller jag på med det sista inför marknaden i helgen. Har dragit ut mer på tiden än jag trodde men nu försöker jag montera allt det sista som är klart. Och hinner jag så blir det lite mer gjort.
  //Karolina

  SvaraRadera
 14. Förr stickade jag en väldig massa julmönstrade tröjor av alla de slag, främst till barnen. Kan känna en längtan att göra fler nu när de är stora. Värmande plagg går alltid hem.

  Just nu stickar jag mönstrade mössor, med älgar och stjärnor och prickar.

  SvaraRadera
 15. Va mycke fint d gjordes förr ! Kul !!

  SvaraRadera