måndag 3 december 2012

Gamla och nya pepparkaksvanor!

Jag tänkte lämna en liten pepparkaksrapport - så vet ni hur det står till på den fronten!

1. Vi fick en väldigt fin "gå-bort-present" i form av en bit pepparkaksdeg! Bra idé, va? Att göra extra mycket när man ändå är på gång, och sedan dela med sig till någon som man tror uppskattar det!

Degen vi fick var inte vilken pepparkakasdeg som helst, utan en fransk variant på skurna pepparkakor. Att baka skurna pepparkakor är så praktiskt, och oj vad god den här sorten var! Jag är mer eller mindre beroende av dem, vid det här laget...

2. Efter förra årets jul, när alla julsaker nästan skänks bort i butikerna, gjorde jag ett fynd. Det är en svensktillverkad plastform som man kan använda för att få ut samtliga delar till ett pepparkakshus, ur en plåt med pepparkaksdeg. Så himla smart! Man kavlar ut degen direkt på plåten, och så trycker man till två gånger med formen, och ett, tu, tre så har man underlag för en söt liten pepparkaksstuga. Jag är alldeles överväldigad av den här genialiteten!

Som vanligt så var det far i huset som fick sköta det smälta sockret, medan lillan och jag höll oss på behörigt avstånd. Sedan dekorerade lillan med non-stop och strösselflingor. Kokos blev fint som snö runtomkring!

Vi hade så mysigt tillsammans, när vi gjorde detta!
3. Precis som förra året har vi bakat med "pepparkaksfamiljen". Gubbar, gummor, pojkar och flickor.

Här hittar du förresten, mitt bästa kristyrrecept!

Det var min rapport! Hur ser det ut för er med pepparkaksbestyren?

5 kommentarer:

 1. Jo då här går det fint!Har precis gjort ett inlägg om det ablolut bästa pepparkaksreceptet enligt mig!Och skurna är de!

  SvaraRadera
 2. Svärmors recept används hos oss. Det bästa jag har hittat (så här långt i alla fall).
  Vill också passa på att tacka för idén med adventspåse som jag såg i ett inlägg hos dig. Jag sydde snabbt ihop en påse som invigdes i söndags.Mycket populärt!

  /Anna

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Försökte mejla dig i helgen men det var inte lätt :) Försökte göra en beställning från din butik i söndags men det blev problem. Har mitt mejl kommit fram på din adress majas manufaktur? På Husmorsskolan-adressen fick jag bara tillbaka "Delivery to the following recipients failed."

  Hälsningar Karolina

  SvaraRadera
 4. Hej, Karolina!

  Vad märkligt. Jag har varken fått mail från dig till manufaktur-adressen eller till "husmorsskolan"? Ibland är felet att man skriver "hotmail.com" på slutet, istället för "hotmail.se". Kan det vara där det felar? Min adress är alltså "husmorsskolan@hotmail.se"

  Vad blev det för problem med beställningen? Var det något tekniskt som krånglade då också?

  Testa att maila igen - annars kan du höra av dig med din mailadress här i kommentarsfältet, så testar jag att maila dig från en annan adress.

  Mvh Maja

  Kråkspark: Det låter spännande!

  Anna: Vad roligt att du cokså gjorde en adventspåse!

  Mvh Maja

  SvaraRadera
 5. Jag har mejlat dig igen :)
  //Karolina

  SvaraRadera