lördag 8 december 2012

Julkortsplaner!

I år har jag bestämt mig för att inte göra egna julkort, utan skicka helt "vanliga" med gammeldags motiv. I vår stad finns en fin liten bokhandel, som heter "Bokträdet" och de säljer sådana där klassiska kort med tomtar, änglar, krubbor, och julfina familjer... Ni förstår nog vad jag menar? Förra veckan var jag där och valde ut de jag gillade allra mest. Jag kan bli så tagen av sådana där gamla motiv. Både rörd, lite vemodig, och alldeles väldigt jullängtig! 

Här på postmuseets hemsida kan man läsa mer om gamla julkort och dess historia!Förra året var våra julkort ett av mina recept, med en julhälsning på. Jag gör lite olika från till år, beroende på vad jag känner för... I år blir det alltså traditionellt!

2 kommentarer:

  1. Konstigt vad julen gör. Varje jul längtar jag till en röd stuga på landet so ligger inbäddad i snö. Därinne sitter vi och stickar, gör julgodis, läser och njuter av lugnet. Tyvärr stämmer det inte så bra med den verklighet jag lever i....

    Maria

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det fint med gamla motiv på julkorten. Jag själv har skrivit efter sådana julkort i år. Ska bli spännande att se när de kommer.
    /Cat

    SvaraRadera