onsdag 19 december 2012

I den stora skogen!

När det är mörkt och kallt och vinden viner utanför fönstret - då ska man läsa böcker, tycker jag!

Här läser vi så det riktigt knakar om det. Det bästa som finns är att få dyka ner bland julböckerna för att till exempel drömma sig bort till en liten stuga långt inne i en stor skog.

De vackra, vackra bilderböckerna på bilden är korta berättelser ur Laura Ingalls klassiker "Lilla huset-serien", och de är gjorda för att mindre barn ska kunna ta del av den underbara historien. Jag får rysningar bara jag tänker på de här böckerna, för de sammanfattar liksom allt vad julstämning är för mig!

Jag har inte sett böckerna i Sverige, tyvärr. Köpte mina här förra året och det är jag så glad för nu.

Vill du ha fler tips på juliga barnböcker? Då kan du ta en titt på listan jag gjorde förra året...

3 kommentarer:

 1. ...har själv som barn läst bokserien ( org. som är skriven för äldre barn / ungdom )och tyckte att den var väldigt bra, spec första boken innan familjen flyttar till prärien. Den finns nog inte filmatiserad heller tror jag.Roligt att det nu finns även som kortare berättelser för mindre barn.

  SvaraRadera
 2. Vill bara önska dig en trevlig Julhelg.
  kram

  SvaraRadera
 3. De ser alldeles underbara ut!
  Maja, jag får bara felmeddelanden från din hotmail-adress sedan ett par veckor. Det kan bero på att jag försökte skicka bilder som var för stora ... men har du någon annan adress eller kan du skriva till mig och så provar jag att svara?
  Många hälsningar till er allihop från Anna

  SvaraRadera