måndag 22 december 2014

Krubban i skåpet!

Min julkrubba har fått en ny hemvist i vårt gamla matsalsskåp, eller "Värmlandsskåpet" som vi brukar kalla det! Klaffen brukar vara stängd till vardags, men så fick jag idén att det vore fint att öppna och göra plats för krubban.

Krubban i sig kommer från Willow Tree och jag är mycket fäst vid den! Den var något av det första jag köpte när jag hade fått eget "hushåll". En vacker dag ska den utökas med de Tre Vise Männen - kanske blir det till och med i år... Tillsvidare är vår tablå förstärkt med figurer från en gammal leksaksdjurpark. Man tager vad man haver, som det heter...

Jag tycker att det är så gränslöst vackert med julkrubbor! Så till den milda grad att jag får hjärtknip så fort jag ser en... Stor eller liten, hempysslad eller fabriksgjord - det spelar ingen roll - finheten sitter liksom i budskapet!Har du någon krubba?

4 kommentarer:

 1. Ja, vi har en som ligger på vinden. En rejäl sak av trä som är målad i giftfria färger som jag köpte när barnen var små. I år har vi dock inte plockat ner den från vinden eftersom vi gjort en så himla fin själva! Jag bloggade faktiskt om den igår (lite lustigt att vi bloggade om julkrubbor nästan samtidigt) om du vill se. :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin krubba! Både figurerna och iscensättningen i skåpet! Vi har en pytteliten mexikansk krubba. Nån gång ska jag svänga ihop en egentillverkad. Jag måste också erkänna att jag tycker den virala krubban som snurrar runt på FB med cocacolaburkar med namn på är himla rolig :). Bästa julhäls

  SvaraRadera
 3. Jag har gjort en nålfiltad krubba hemma. I skolan har jag en liten evolutionsteori-tablå istället, med olika steg i mänsklighetens utveckling.

  SvaraRadera
 4. God fortsättning! Jag har också sådana krubbfigurer som jag tycker mycket om!.
  Ja nu är julen här med alla fina sånger, roliga lekar, sköna bokläsningsstunder och gemenskap.
  Tack för en jättefin blogg!

  SvaraRadera