tisdag 4 maj 2010

Symöte nr. 8!


Välkomna in på symöte!

I Husmoderns Köksalmanack från 1958 fann jag följande artikel:


Vad ska jag bjuda på när syjuntan samlas? Dessa alternativ föreslås:

Tonfisksallad
Sallad i en smörgås
God ostrulle
Njurgryta
Banansallad
Snabbtårta
Mandelkaka på plåt

Vad tycks? Mattrenderna har uppenbarligen skiftat genom tiderna. Spontant känner jag mig t.ex. inte så sugen på njurgryta, men man vet ju aldrig... Mandelkaka på plåt låter gott, och snabbtårta lättfixat! Ska nog prova något av recepten och lämna en rapport sedan;-)



Vad har ni övriga medlemmar ägnat er åt i veckan? Har ni några påbörjade eller färdiga alster att visa oss andra?

Jag ägnar mig åt virkning just nu:





Imorgon får ni se slutresultatet av mitt virkande...

För den som är intresserad av våra trevliga symöten finns här länkar till våra tidigare juntor:


Trevlig läsning!


Ha en fortsatt bra handarbetsvecka!

8 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg och vilka roliga ideér! Kommer återvända ofta!

    SvaraRadera
  2. Tack, Anna! Vad roligt att du tycker om min blogg. Hjärtligt välkommen tillbaka!

    /Maja

    SvaraRadera
  3. Själv avslutade jag idag en klänning, skall snart fota och lägga upp bilderna på bloggen. Tagit en vecka och mååånga timmar att avsluta, då den skall synas i sömmarna och måste vara perfekt.

    SvaraRadera
  4. hejsan syvänner!

    jag har sytt en underkjol i helgen som blev riktigt fin faktiskt. Har lagt ut inlägg om den. Är nöjd med att jag lade ned tid på smådetaljerna så det blev prydligt..Har påbörjat ett litet spännande projekt också, som om det går bra kommer funka att presentera till nästa veckas symötet annars tar det lite längre tid. Håller på att rita av min strumpebandshållare för att prova att sy en egen. vi får se hur det går...

    jag är faktiskt en av de få nuförtiden (tror att vi kanske är få iaf) som gillar njure och sånt. så jag hade inte haft något emot njurgrytan... :) Men den där banansalladen är jag däremot lite skeptisk mot.

    vilken fin virkning! ska bli intressant att se vad det ska bli...
    fasiken, så mycket sömnadsgrejer kommer hela tiden före mina garnhandarbeten, så det står stilla med det tyvärr...antar att det är lite lättare att att göra det man kan bättre än att ta tag i det man har svårare för...hehe...det där mormorsrutan har avstannat vid första rutan...men men, skam den som ger sig. anyday now ska jag ta tag i det där....... :)

    SvaraRadera
  5. Cathla: Ser verkligen fram emot att se din klänning! Häftigt att du lagt ned så mycket jobba på den...

    Olivia: Åh, vad fin din underkjol blev. Uppskattar verkligen dina detaljerade sömnadsbeskrivningar. Både lärorika och inspirerande! Synd att man har ett jobb att sköta också, annars skulle jag sy en underkjol, bums, imorgon... Fint med spetsen och bomullstyget! Lite Madicken, liksom;-)

    Strumpebandshållaren låter ju hur spännande som helst! Blir kul att se om du lyckas.

    Vilken tuffing du är som gillar njure! Skulle nog föredra banansalladen framför njurgrytan;-)

    Jo, visst tenderar det lätt att bli så att man skjuter på de handarbeten som känns kluriga, och istället jobbar på med det man är bäst på. Känner igen det mönstret;-) Men som sagt var: ser fortfarande fram mot att se dina mormorsrutor i färdigt skick! Idag upptäckte jag förresten din beskrivning på det fina hårnätet. Blev jättesugen på att virka ett sånt! Så där har vi ju ett bevis på att du kan virka...

    Försökte lämna en kommentar på din blogg tidigare idag, men det verkar vara nåt fel, går inte? Kanske nåt tillfälligt bara...

    Ha det fint!

    /Maja

    SvaraRadera
  6. hm, vad konstigt att det inte gick att kommentera...måste kolla upp..weird!

    ja, jag kan ju lite egentligen...hårnätet är ju dessutom rätt enkelt, kanske är så att jag har lättare att virka eget "hitte-på" än att läsa beskrivningar... ;) är så med mycket annat också...har iaf lånat en virkbok på bibblan för att få inspiration. tänkte att jag skulle virka massa provlappar på olika tekniker för att lära mig från grunden liksom...

    SvaraRadera
  7. Det har varit klent med handarbete för min del den här veckan också. Men nu är huset påskrivet och klart (en massa bilder finns på bloggen) och många syplaner börjar formas i mitt huvud. Flytten går i slutet av månaden så tills dess kommer jag nog mest att ägna mig åt att rensa ut och packa ner och kanske fynda lite på loppisar. Nu är det bara en lång väntan på att få flytta känns det som.

    Ps. Banan i mat är alltid vidrigt och tårta är alltid gott. Annars tycker jag att sallad i en smörgås låter smarrigt.

    SvaraRadera
  8. Olivia: Provlappar låter som en toppen ide! Sedan kan du sy ihop dem till en liten filt, ett kuddfodral eller nåt annat fint;-)

    Karin: Ja, det är mycket jobb runt en flytt. Men det verkar jättehärligt med det fina huset! Ska bli spännande att ta del av dina syprojekt sen när ni är på plats. Lycka till med flyttandet!

    /Maja

    SvaraRadera