söndag 24 oktober 2010

Baka sesambullar i skymningsljus!



Lördagskväll. Kökspyssel. Det har blivit så trivsamt och tryggt i mitt kök. Jag menar ännu trivsammare än förut... Det beror på den här:



En Robert´s Radio Revival (Leaf Green). Jag har sparat länge och nu står den där och sprider sitt fridsamma prat. P1 får det bli... vad mycket intressant de sänder, förresten!



Jag bakar "Snabba semsambullar" ur den fina boken "Bröd för alla sinnen - baka hemma med tradition och känsla". De nygräddade bullarna blir goda tillsammans med kvällsthéet. De som blir över äter vi till söndagsfrukosten...

Snabba Sesambullar

16-20 stycken

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk eller filmjölk
1 dl riven ost

Pensling och garnering
uppvispat ägg
sesamfrön

Sätt ugnen på 250%. Blanda de torra ingredienserna, gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk (jag tog yoghurt) och ost. Arbeta ihop till en deg.

Forma platta rundlar och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler, men servera dem helst nygräddade.



Ett blommigt tårtpapper förgyller brödkorgen. Flaskorna högst uppe på skåpet glittrar fint i skymningsljuset...



Med önskan om en fridfull söndag för Husmorsskolans alla läsare!

5 kommentarer:

  1. En köksradio står också högt upp på min önskelista....i synnerhet under denna årstid då man mest är innomhus. Då är det mysigt att dona med radion på :-)

    Ha en fin söndag du med /kram

    SvaraRadera
  2. En radio verkar onekligen trevligt, man kanske ska börja spara till en. Eller önska sig i julklapp kanske. Bullarna såg goda ut, dem kanske jag provar att baka någon dag.

    Jag tänkte passa på att fråga en till dig och alla andra husliga som läser här. Jag har tänkt laga en ulltröja genom att stoppa den genom att typ "tova" igen hålet med annan ull. Men tröjan måste tvättas (handtvätt). Spelar det någonroll om jag tvättar den innan eller efter jag stoppat igen hålet?

    Ha en trevlig söndag nu!
    /Cornelia

    SvaraRadera
  3. en radio i köket saknar jag.Men vårt kök är så litet.
    men receptet såg gott ut.det har jag sparat

    SvaraRadera
  4. aaah, vilken fin radio. en robert's har jag också suktat över..kanske borde börja spara ihop jag med, fast det är ju så mkt man sparar ihop till att man tappar räkningen. ;) de är verkligen fina...jag skulle nog helst vilja ha en rosa tror jag...fint, fint...

    SvaraRadera
  5. Fru Purjo: Ja, det är verkligen mysigt att dona "till" radioackompanjemang! Plötsligt längtar man nästan efter att diska;-)

    Cornelia: Kul att du gillade receptet! Jag skulle tvätta tröjan efter att jag lagat den, annars kanske hålet blir större i tvätten... Fast jag har aldrig lagat genom att tova? Brukar "fiffla" ihop hål på samma sätt som när man lagar strumpor... Lycka till iaf! Du får lämna rapport sen!

    Anonym: Hoppas att receptet blir till glädje!

    Olivia: Ja, jag har suktat/sparat länge innan jag slog till. Men nu känns den så otroligt helrätt! Snygg, gedigen och supermysig "kamrat" i köket;) Alla färgerna är snygga! Svårt att välja... jag tittade på en som hette "duck egg" också. Supersnygg den med! Men det blev en klassiker tillsist - milt grön, som jag vet att jag aldrig kommer att tröttna på. De rosa är också urfina! Vad roligt med dina skor förresten! Har allt spanat in dem på din blogg;)Så fina!

    Ha det fint allihop!

    SvaraRadera