fredag 30 november 2012

En fin klänning!Jag är en av de som helst klär mig i kjol eller klänning - vardag som helg. Det är både bekvämt och praktisk (särskilt om kjolen eller klänningen har fickor) och så känner jag mig lite lagom fin också. 

Därför håller jag förstås utkik efter klänningar som är så som jag vill ha dem. Ett klädmärke som jag upptäckte i somras är svenska "Prêt". De gör klänningar i min smak!

I somras köpte jag en blå och vit-rutig bomullsklänning som var precis som en sommarklänning ska! Och förra helgen när jag skulle på stort kalas, bar jag den här svarta klassikern med vita prickar. Modellen är precis en sådan som jag trivs allra bäst i - och så gillar jag de fina detaljerna, som puffärmarna, volangen i ringningen och att knapparna är grupperade två och två.

Båda de här klänningarna är dessutom väldigt tidlösa, vilket gör att de kommer att kunna hänga med i många år framöver! Det är sådana kläder jag vill satsa på!

Någon som har andra klänningstips?

4 kommentarer:

 1. Klänningen ser verkligen jättefin ut, men på hemsidan hade de bara väldigt trista kläder. Det var synd.
  Jag har köpt ett par klänningar i somras från en 50-talsbutik här i Göteborg som heter El Bastardo (och de finns på internet också: http://www.elbastardo.se/), och de var jag riktigt nöjda med. De sitter bra och jag har plats att krympa och växa en del i dem, funkar att amma i om jag har en kofta över och var snygga. Dessutom var det tjejen som hade affären som sydde dem själv, och det kändes ju extra roligt.
  Enda nackdelen var väl att de måste strykas, och kjolarna var så stora så att hänga upp dem i duschen och låta dem latmansstrykas funkade inte alls.

  SvaraRadera
 2. Särskilt kjolar syr jag gärna själv. Det måste vara väldigt enkelt eftersom det blir snyggt till och med när en tummen-mitt-i-handen-tjej som jag gör dem.

  SvaraRadera
 3. Har också i princip bara kjolar och klänningar, förrutom på sommaren då jag har shorts. Håller utkik på loppis eftersom jag har slutat köpa nya kläder. Har också fått ärva några godbitar från min mamma och systrar :)

  SvaraRadera
 4. ...handlar ofta på NoaNoa som har väldigt mycket fint med retro känsla blandat med ny tänk...

  SvaraRadera