måndag 22 juli 2013

Fruntimmerstårta!


Det är så roligt, för vi har hela två "fruntimmer" i familjen - både lillan och hennes storasyster har namnsdag i fruntimmersveckan. (Dessutom har min syster namnsdag då, också!)

Eftersom namnsdagarna inföll i helgen tyckte vi att det kunde passa med en enda namnsdagstårta i går kväll, för att fira båda dagarna.

Jag gjorde en enkel gräddtårta på marängbottnar. Fyllningen bestod av hallonsylt och grädde som jag rörde ihop med ett par matskedar Lemon Curd. Det är ett gott och enkelt sätt att göra tårtfyllning - jag tycker om att komplettera det söta med något surt. 

Jag garnerade tårtan med jordgubbar från vårt eget land och hallon från frysen (Tur att man kan plocka fler snart - nu har jag slut på hallon...). Sedan hittade jag hemskt fina och roliga små chokladbokstäver i bakhyllan i vår mataffär. Det passade så bra med versaler på tårtan, för då kan lillan läsa salldeles själv!

Tårtkalas gör sig som allra bäst om sommaren!

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig tårta, mmm den skulle jag nog vilja smaka.
  HA det gott
  kram

  SvaraRadera
 2. Har de hallonen verkligen varit frysta? De ser aldeles för perfekta ut för det!Berätta i så fall hur du har gjort när du fryst in dem, även om jag styckfryser innan jag pular ner alla i samma burk blir de mycket mosigare när de tinar!

  SvaraRadera
 3. Elanit: Ja, de har varit frysta... Jag brukar styckfrysa "tårthallon" - alltså jag tar praktexemplaren, de riktigt stora och fina hallonen och fryser dem på en bricka - sedan lägger jag dem i en platt låda med stor bottenyta så att de ligger var för sig och inte klumpas, eller pressas ihop...

  Se här: http://husmorsskolan.blogspot.se/2011/07/styckfrys-hallon.html

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera