onsdag 17 juli 2013

Sent symöte - En början...

Mycket sällan missar jag ett symöte här på bloggen...Det har blivit en vana det där med tisdagarnas symöten. En vana som jag tycker om och vårdar! Men är det sommar så är det - och då kan det hända att tiden flyger i väg som en sommarvind, vilket den uppenbarligen gjorde i går.

Jag hoppas att ni står ut med ett litet symöte i dag i stället. Det handlar om något som jag såg på tv (Del 8 av Barnmorskan i East End) och blev gripen av - bland annat för att färgerna var så ögonbedövande vackra! Och om två överblivna nystan ullgarn som talade till mig. Och om en början på någonting som en vacker dag kanske blir till en filt, stor eller liten, jag vet inte riktigt?

Däremot vet jag att mormorsrutor är mormorsrutor - ständigt lika aktuella och utan begränsning. Just nu leker jag med olika sätt att kombinera två färger i en ruta. Det är en fin sommarsyssla! Hoppas att ni också har hittat er en sådan!

Nu låter jag bilderna tala:Vill du visa oss andra något nytt och fint? Lämna gärna en länk med länkverktyget nedan:


7 kommentarer:

 1. Jag såg också det avsnittet, och greps av hur de liksom bad tillsammans för sin syster genom virkningen.

  Vilka härliga färger du valt, roligt och annorlunda att bara använda två färger. Åh, så sugen jag blev på att att virka mormorsrutor nu....

  SvaraRadera
 2. Maja, vilka ljuvliga färger! Tänk vad vackert det skulle vara att ha en sommarpicknick i gröngräset, sittandes på en sådan filt. Eller tänk en murrig novemberkväll när regnet slår mot rutan, hur fint vore det då inte att dra en filt i sådana färger över benen när man sitter i soffan med en stickning?

  Glassarna var så himla roliga att virka, man ser resultat så fort och det är perfekt så här i sommartider när man vill virka lite mellan doppen i sjön. Nu ska jag bara köpa hem lite vadd så att jag kan färdigställa det hela så har jag kanske några färdiga glassar att visa upp nästa symöte. :-)

  SvaraRadera
 3. Jo, justdet! Min första länk blev fel så jag lade upp den rätta också. Går det att ta bort den som inte är riktig?

  SvaraRadera
 4. Hej Maja och alla andra!
  Jag blev så glad att du var sen, för jag tittar inte in på min blogg så ofta just nu;)
  Dessutom är det nu dags att spendera tid i Sverige, så de närmsta tre veckorna blir det nog ännu mer sällan.
  Hjälp vad sugen på mormorsrutor jag blev när jag såg dina bilder!

  SvaraRadera
 5. Hejsan!! Nu har jag kikat in på tisdagsinläggen i flera veckor och skulle gärna vilja vara med i syföreningen.? Gillar att se projekten som publiceras här. Just nu spenderar jag mest tid till att lära äldsta barnet att virka och sticka i stället för att hantverka själv, men var sak har sin tid.
  MVH M

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Har du nån bra beskrivning på mormorsrutor? Jag är en mycket ovan virkare och har en dotter som gärna vill virka just mormorsrutor.

  Ha det bra! Din blogg är verkligen vacker och inspirerande!:)

  Anette

  SvaraRadera
 7. Sen kommentar pga datorproblem...
  Jag såg avsnittet och satt faktiskt med tårar i ögonen över filten och dess tillblivelse. (Och jag är inte lättrörd...;) )
  Funderar på något liknande som "evighetsprojekt". Kanske köpa några nystan, nya eller på second hand, då coh då och göra några rutor när tid finns. Vore härligt att ha en sådan filt!
  (Så får siameserna behålla fleecen de är så glada i.)

  SvaraRadera