fredag 18 oktober 2013

Bästa chokladen!Idag unnade lillan och jag oss en riktig långfrukost, med varm choklad i kopparna. Det där med varm choklad kräver ju en och annan förberedelse, beroende på hur man vill att den ska smaka. Om vintrarna brukar jag blanda eget chokladpulver, så här! Pulvret går att variera med olika smaksättning genom att till exempel tillsätta lite kardemumma.

Vill man inte göra själv finns det ju chokladpulver att köpa. I somras fann jag en sort i England som genast seglade upp som en ny favorit. Det var Cadbury´s Drinking Chocolate. Helt klart något av den godaste choklad jag någonsin druckit! Dessutom är pulvret Fair Trade certifierat. Nu är burken som jag tog med mig hem från England snart slut, men jag har lyckats hitta pulvret på Amazon UK. Det får nog snart bli en beställning därifrån. Så vitt jag vet går det tyvärr inte att köpa Cadburys choklad någonstans i Sverige...

Jag har stickat på något pastellfärgat under morgonen. Har ni sett vilka lustiga stickor jag använder? De är fyrkantiga... Jag köpte mig ett par för ett bra tag sedan, men det har inte blivit av att jag använt dem förrän nu. Det var ingen större skillnad mot runda, tycker jag - men de kändes trevliga att sticka med. Jag gillar ju trästickor!

Den fina muggen är alldeles ny och kommer härifrån!

6 kommentarer:

 1. Bra tips för en så inbiten chokladälskare som jag! Jättefin mugg! Jag tycker fyrkantiga stickor är sköna att sticka med, de är liksom lite spetsigare på något sätt, tycker jag. Bra när man ska sticka spetssjalar t ex. Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Chokladen finns här http://www.englishshop.se/sv/articles/2.41.486/cadbury-drinking-chocolate-250gr. Eller i den fysiska butiken antar jag. Vi har en här i Göteborg och jag ser på hemsidan att de även har butiker i Stockholm och Malmö.

  SvaraRadera
 3. Fast galet va billig den var på Amazon! Hur kan 4 kg kosta £10,48? Det är ju lite annat än 250 g för 40 kr det. Vad kostar chokladpulver i Sverige egentligen? Har ingen uppfattning om det.

  SvaraRadera
 4. Marremorr: Ja, jag gillar de där stickorna mer och mer, märkar jag:)

  Dreamsicle: Visst var det billigt på E-bay? Vet inte riktigt hur det kana vara så - men känner mig frestad att skicka efter den där stora förpackningen. Då ska jag väl klara vintern;)

  Mvh Maja

  SvaraRadera
 5. Vad är det för stickning? Det ser ut precis som en liten sjal jag gjorde klart i helgen men inte hunnit lägga ut på bloggen ännu.

  SvaraRadera
 6. Cadbury's bar jag hem fyra burkar av sist jag var i London. Maken trodde inte jag var klok och ungarna har inte fattat HUR klok jag var, eftersom de är så glada och nöjda med ICAs O'boy. *fniss*

  SvaraRadera