torsdag 17 oktober 2013

Höstnyheter för vintage-stickare!Två gånger om året kommer Debbie Bliss Knitting Magazine ut, och jag brukar hänga på låset för att komma över ett eget nummer. De här tidningarna är så vansinnigt fina - fotot, texterna och MÖNSTREN är liksom "to die for" allihop. Designern Debbie Bliss inspireras ofta av svunna tider, och därför är det extra roligt att läsa tidningarna med "vintage-glasögonen" på!

Igår köpte jag höstens magasin, som innehåller två nostalgiska kollektioner. Dels "Simply Elegant" med plagg som är inspirerade av Christian Dior´s The New Look. Där ingår bland annat den tjusiga tweedjackan, på bilden högst upp. I kollektionen "Going For Baroque" är det exklusiva silkesgarner och pärlstickningar som är den röda tråden. Jag är väldigt förtjust i tröjan med de vackra kragsnibbarna. Så elegant!

En annan sådan där sak som jag bara måste tipsa om, är en del av den engelska tv-serien "Fabric of Britain". Just den delen som jag tänker på heter "Knittings Golden Age" och som ni kanske förstår då, så handlar det bland annat om stickningens guldålder 1940-/50-talet. Susan Crawford som författat de fina böckerna som jag säljer via Manufakturen, medverkar i programmet! Under hennes överinseende genomförs ett testbad där en av Susans stickade yllebaddräkter får visa vad den går för...;)  

Hela programmet är så enormt sevärt och hemskt intressant för den som är stickintresserad. Tack och lov ligger det ute på YouTube just nu, så även vi som inte bor i Storbrittanien kan få ta del av det.  Kanske något att se ikväll, med stickorna i händerna och en yllefilt i knät? Här har ni det:

6 kommentarer:

 1. Jättetack! Det är precis vad jag ska göra.

  SvaraRadera
 2. Vilket bra program! Tack så mycket för tipset, så kul att se de gamla filmsnuttarna och följa stickningen fram till idag :). Kul att det är Fleur som skriver i bloggen diary of a vintagegirl bloggen som provbadar den ny tickade 20-tals baddräkten.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset Maja, har just njutit av programmet!

  SvaraRadera
 4. Verkligen ett jättebra program om stickning i England. Det passade mig perfekt. Tack än en gång Maja.

  SvaraRadera
 5. Alla: Vad roligt att ni uppskattade det och att jag kunde tipsa er! En riktigt pärla, tycker jag med! Kommer nog att se det många gånger;)

  Mvh Maja

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset! Kunde inte sova och fick mysa med stickfilm o stickning istället!

  SvaraRadera