söndag 13 oktober 2013

Söndag!


I fredags blev det ena rummet som vi renoverar, färdigt. Liljekonvaljer. En äng som alltid blommar. Jag förundras av hur vilsamt det är att vara omgiven av allt det gröna. Grönt är friskt, men svalt på samma gång. Lugnande. Mina ögon är gröna. Och många av de människor som jag tycker allra mest om, har gröna ögon. Under många år var grönt min favoritfärg. Nu för tiden har jag nog ingen favoritfärg. Jag tycker liksom att alla färger är vackra.

Men kanske ändå,att grönt betyder något mer för mig?

De har börjat sälja Fair Trade-märkta rosor i vår matbutik. Så bra! I fredags köpte jag en bukett för tredje veckan i rad. Det böjar nästan bli en liten tradition. Jag gillar rosor. Och de här gula var så höstfina! 

I helgen har vi haft finbesök. Gårdagen ägnades åt trevligt restaurangbesök och en efterföljande biltur. Av en lycklig slump hamnade vi hos den skickliga Arvikakeramikern, Ulla Nilsson. Det var så roligt att se hennes ateljé och allt det fina hon gör! Jag har ju inte varit där förrän nu, fast jag bott i Arvika i många år... Jag fick en massa inspiration, och nu vill jag bara sticka och virka ännu mer än vad jag redan gör.

Lillan hade också väldigt roligt, för hon fick hälsa på Ullas får och höns!

Med mig hem följde två små fina muggar - kanske får de tjäna som Espressokoppar. Eller vaser. Eller som förvaringsplats för handarbetsgrejor i min ateljé. Och där har vi det gröna igen. Visst är tonen på insidan vacker? Jag önskar att jag hade ett garn i den färgen...

Idag jobbar jag på någonting ganska litet som är tänkt att passa bra ihop med träknappar från Manufakturen...

3 kommentarer:

 1. Fint! vi har en milt grön färg på väggen i vårt sovrum! Det är väldigt vilsamt!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin tapet! Var kommer den i från?

  SvaraRadera
 3. Karin-Ida: Ja, visst är det! Kan tänka mig att det passar perfekt i ett sovrum!

  Anna-Maria: Tapeten heter liljekonvalj och kommer från Sandbergs!

  Hälsar Maja

  SvaraRadera