fredag 4 oktober 2013

Torshavn - En rolig mönsternyhet!

Häromdagen fick jag nys om en rolig mönsternyhet! Det är Susan Crawford - Englands vintage-sitckdrottning, som har släppt ett nytt cowl-mönster. Modellen heter "Torshavn". Jag har haft glädjen att samarbeta en del med Susan, eftersom jag säljer både hennes garner och böcker via Manufakturen. Hon är så strålande duktig och produktiv!

Den nätta cowlen är designad i bästa vintage-stil, för att passa extra bra att bära ihop med en kappa - nästan lite som en fuskpolo. Mönsterstickningen bygger på ett gammalt mönster från Färööarna, som dokumenterades för första gången på 1920-talet. Det intutiva mönstret är enkelt att utföra eftersom man inte behöver sno garnet och en utomordentligt bra introduktion till flerfärgsstickning, för den som inte provat tekniken tidigare. Det är det som är det fina i kråksången! Dessutom stickar du upp den på ett par kvällar...

Mönstret finns än så länge bara på engelska, men det är lätt att förstå även för den som inte är van att "sticka på engelska". Det bygger ju nämligen till största del på ett diagram!


Under oktobermånad är mönstret GRATIS! Här kan du ladda ner det!

För att sticka Torshavn behöver du 2 nystan av Excelana DK - ett av varje färg. Du hittar garnet i Majas Manufaktur. (Tänk på att välja grovleken DK i rullmenyn för varje enskild färg när du beställer, så att du rätt grovlek på garnet!) Dessutom behövs en rundsticka på 4 mm.

Jag har redan börjat sticka upp ett prov till Manufakturen. Valde att kombinera färgerna Alabaster och Ruby Red.

Någon som blir sugen att sticka Torshavn?

2 kommentarer:

 1. Vad snygg den var. Återkommer med beställning när jag hittat den perfekta kappan också, haha.
  Ha en fin helg.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 2. Jag blev väldigt sugen! Gick in och köpte mig 2 nystan. Lagom för mig som vill testa på mönsterstickning lite mer på riktigt men ett inte för stort projekt! Perfekt ursäkt för att få testa det där garnet också....
  Tack för tipset :)

  SvaraRadera