tisdag 3 december 2013

Symöte - Snoddigt pyssel!

Hejsan och välkomna på symöte!

Jag är så glad, så glad idag - för jag har avslutat ett par olika arbeten (mönster och kontorsarbete) som legat över mig den sista tiden. Och nu kan jag åter blicka framåt igen. Så är det ju december, med julkalender på morgnarna, som vi sömndruckna ser tillsammans hela familjen. Ja - jag är glad idag!

  Sen sist har jag sysslat en hel del med att utforska snoddmaskinens möjligheter. Ni minns väl den lilla lussekatten som jag visade förra veckan? Nu har det blivit fler saker. Dels den här julgranen, som jag har gjort av en lång snodd som jag liksom draperat och sytt ihop med träpärlor - jättenkelt och rätt så effektfullt - eller hur? Tänk er ett par sådana här i fönstret eller granen...

Träpärlor är förresten något av det finaste jag vet! Jag kan liksom inte få nog av dem. Det är något med minnet av halsbanden jag trädde som liten - om rikedomen i att känna de tunga pärlorna runt halsen, och högtidligt fingra på dem för att se att de hängde kvar där...


Så blev det en regnbåge. Denna har jag gjort efter beskrivning från den här finfina boken, som jag skrivit om tidigare. Tyvärr sålde jag slut på både böcker och snoddmaskiner i helgen, men nya är beställda och jag hoppas att de ska nå fram i tid för jul.

En sådan här regnbåge kan man ju sätta lite varstans. Jag tänker mig att den skulle var fin i ett barnrum - lite som mobil i fönstret. När lillans nya rum blir färdigt, ska jag hänga upp den här i ett av fönstren.

Den här "uppfinningen" är jag mäkta stolt över;) Jag har använt snoddmaskinen till att göra röda och vita längder (ca 30 cm) som jag format till rosetter, genom att snurra garn runt mitten, och fogat ihop med varandra genom att kroka i.

Så härligt, juligt och bra om man vill lysa upp ett skåp, ett fönster eller en mörk vrå.

Till samtliga projekt har jag använt Minibomull från Järbo Garn. Det funkar väldigt bra ihop med snoddmaskinen! Lagom grovlek - och så är det ju roligt med alla de fina färgerna som finns i en förpackning!Nu finns de omtyckta banden med fina budskap på, hemma i Manufakturen igen. "Made with love", "I love handmade" och den nya varianten "Made by me". De sålde ju slut på syfestivalen, och jag är så glad att jag lyckades få tag på nya! Ni skymtar trärullarna högst upp på skåpet. Kanske kan passa att sy på någon handgjord julklapp?

Hur går det för er med strumpstickning och klapptillverkning? Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

7 kommentarer:

 1. Vad många roliga idéer du förverkligat med snoddar!

  SvaraRadera
 2. Granen är underbar!
  Jag måste väl ha en så'n där maskin med tiden. Kom just på att jag kanske skulle ha skaffat en redan och gjort änglar till årets julkort.... (Svår brist på idéer för sådana, och lust faktiskt :) )

  SvaraRadera
 3. Härliga saker man kan göra med snoddmaskinen! En sådan får hamna på önskelistan :)

  SvaraRadera
 4. Jag skulle verkligen behöva en sådan där snoddmaskin till kanten på min sjal!

  SvaraRadera
 5. Fint! Det är verkligen många möjligehter med den där maskinen - jag är så glad att jag köpte en. Tror också kanske min dotter är lite liten ännu men desto roligare kommer vi ha sen om något år! och då har jag förhoppningsvis lärt mig hantera den...

  Vad bra att du skriver att det funkar med bomullsgarn, blev lite fundersam över "don´t use cotton yarn" som stod på förpackningen. Jag har bara hunnit öppna och titta lite - har inte provat göra snodd alls.
  Jag antar att de menar att ett löst spunnet bomullsgarn med många trådar skulle fastna därinne och trassla?? Det kan det ju göra när man virkar ibland...

  SvaraRadera
 6. Superfin gran!! Måste också beställa en snoddmaskin! Tack för alla fina tips... Fin adventstid till er! /Carol

  SvaraRadera
 7. Vad fina saker man kan göra med snoddmaskinen! Ser med spänning fram emot att mitt paket med maskinen ska komma, kan bli många fina julpynt tror jag.

  Idag har jag inget att visa upp eller berätta, har inte hunnit med handarbetet ikväll. Vi har varit på Kulturskolans julkonsert och lyssnat på stråkar mellan 7 och 18 år, härligt! Så nu ska jag titta vad ni andra har pysslat istället!
  God natt! /Camy

  PS: Förlåt Maja, men vet inte om mitt inlägg kommit in flera gånger eller ingen alls, verkar inte funka riktigt.

  SvaraRadera