fredag 28 november 2014

Om nyponsoppa och snöglädje!


Nyss hemkommen från lämning av sexåring på en skolgård full av glada barn som lekte i snön. Snö och snö, förresten - vi talar om ett tunt lager flingor som i detta nu töar bort igen. Men inte hindrar det att total snöeufori utbryter bland värmländska ongar som längtat och längtat, efter detta. En pojke log brett och utbrast spontant - Det är så kul med snö! - när jag passerade honom...

Sådant gör mig så glad. Egentligen gladare än någonting annat... Den där oförstörda entusiasmen som bryter fram hos barn.

Som när jag åkte tunnelbana med lillan... Hon satt mitt emot en kvinna som verkade trött och beklämd. Jag såg att det bubblade av något i lillan som ville ut. Hon såg bara gladare och gladare ut. Tillslut kunde hon inte hålla sig mer utan sa högt och ljudligt - Visst är det ROLIGT att åka tunnelbana!, till kvinnan mitt emot;) Den där frasen blev en isbrytare som inte ens den avmätta kvinnan kunde motstå... Hon fick motvilligt medge att det ju faktiskt var ganska roligt - och då blev lillan nöjd.

Själv har jag inlett dagen med en kopp varm nyponsoppa. Det är vardagslyx det! Jag känner på mig att det här kommer att bli en bra dag. Först ska här jobbas med ett översättningsjobb (jag översätter engelska virkmönster till svenska) - sedan ska jag sätta fart med lite olika adventsförberedelser... Bland annat tänker jag baka en sådan här kaka! Visst verkar den spännande? Rapporterar om hur den blev sedan...

Hoppas att du får en fin dag - oavsett om den är snöig eller ej!

2 kommentarer:

  1. Så fint innlegg :) Ble glad av å lese det!

    SvaraRadera
  2. Här i Skåne är det sannerligen ingen snö än men det gör inte mig så mkt :P Jag fick ett ryck idag och gjorde lavendelskorpor, mums!

    SvaraRadera