söndag 30 november 2014

Pepparkaksbak!Minst en dag per år förvandlas mitt kök från ordinärt matlagningsutrymme, till någon slags mjöligt katastrofområde - fullt av pepparkasformar, kavlar, förkläden, bakplåtar och ja... mjöl! Lägg sedan till ett ivrigt kavlande barn och en annan degklump på golvet så kanske bilden klarnar.

Förresten, jag glömde nämna att det är en av årets bästa dagar - på alla sätt och vis! Inte minst med tanke på att alla våra fina pepparkaksformar äntligen får komma till användning.

Ny i samlingen är den lilla söta ekorren... Den fick mig att minnas ett gammalt vintagemönster ur mina samlingar. Var tvungen att leta fram det och ta ett foto! Det där ekorrmönstret är ju alldeles bedårande.

Just nu är ordningen i köket återställd tillfälligt, men vänta bara tills i morgon... Då ska vi bygga pepparkakshus!

2 kommentarer:

  1. Här tänkte vi köra igång i dag :-)
    /Karolina

    SvaraRadera
  2. Vilken söt ekorre! Jag gillar alla nya former som finns även om jag uppskattar de gamla hederliga också förståss. För nåt år köpte jag en känguruform som jag gav till min syster. Hennes ene pojk bor och jobbar i Australien och brukar inte fara hem till jul så nu bakar hon kängurupepparkakor som en slags hyllning så vi kan tänka på honom lite extra vid jul. :-)

    /Anna-Karin

    SvaraRadera