Ananaspaj får mig att tänka på amerikanskt 1950-tal, konservburkar med färgglada etiketter, småstadsliv och blommiga förkläden.
Just det här receptet kommer från min moster Birgitta, som gav det till min mamma - som i sin tur visade det för mig. Jag hade nästan glömt bort pajen - men så dök receptet upp när jag bläddrade igenom en av mina receptsamlingar häromdagen. Jag blev så glad, eftersom jag verkligen gillar den! Och som tur var gjorde även våra middagsgäster det:)
Ananaspaj
Deg:
150 gram smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Tryck ut i ca 25 cm (diameter) pajform.
Fyllning:
1 ägg
2 dl lätt creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
röres och blandas med 500 gram ananas
Oh, du har ingen aning om hur glad du gör mig nu!
SvaraRaderaMin mamma brukade baka denna för ca 10 år sedan. Jag undrade om receptet härom veckan men hon kom inte ihåg det, och som på beställning dyker detta inlägg upp! TACK! :)
Vilken klassiker!
SvaraRaderaMåste testa igen. Känns väldigt nostalgisk.
Kram Malin
Min mor har börjat baka den igen. Den är ju så god!
SvaraRaderaDen är minst lika god med jordgubbar istället o på vintern kan man variera med konserverade mandarin klyftor :)
SvaraRaderaAntar att det ska vara krossad avrunnen ananas? Tänkte göra denna imorgon till gäster som dessert/kaka till kaffet efter grillat 👍🏼
SvaraRadera