fredag 4 februari 2011

Rapport från köket i kvällningen!Jag kunde inte låta bli att posta ett inlägg så här i på kvällskvisten. Efter undanplock och disk tog jag mig för att skriva in några recept i min receptbok. Det är så skönt när man gör undan sådana där saker... Lätt hänt att recept-lapparna hamnar huller om buller och faller i glömska om de inte skrivs rent. Här kan den som vill läsa mer om hur jag organiserar mina recept.

I bakgrunden skymtar en veckar kakburk som jag fick av min mamma i julas. Den har funnits i mitt föräldrahem sedan jag var liten och därför är jag så glad åt att få se den dagligen nu. Förresten, vem kan motstå röda och rosa rosor mot svart botten?

Bakom kakburken ligger de två exemplaren av "Vår Kokbok" som jag äger. Den senaste utgåvan köpte jag nyligen. Har redan haft så mycket glädje av den! På något sätt är "Vår Kokbok" oslagbar som hjälpreda i köket. Klassisk, innehållsrik, informativ och inspirerande. Dessutom är jag så svag för det femtiotalsbetonade omslaget som den senaste utgåvan har;) Det fina med att samla på sig fler utgåvor av den här klassikern, är att vissa recept utgår och andra tillkommer för varje ny bok. Det betyder att man kan leta på flera ställen när det behövs. Det gällde till exempel chokladpuddingen jag gjorde häromsistens... Det receptet fanns inte med i den senaste varianten, men däremot i mitt äldre exemplar.

Ha en god natt!

P.S. Bilden är tagen med min alldeles nya systemkamera, en Nikon D90. Entusiastisk som jag är, kan jag inte låta bli att fota på kvällen också;) Har så mycket att lära och det känns så roligt!

6 kommentarer:

 1. Precis en sån kakburk har jag också! Håller verkligen med om kombinationen rosor mot svart botten! Jag har många rosiga kakburkar.

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma :) Jag har en svart porslinsskål med ros på som jag fått av mormor. Hon i sin tur fick den som bröllopsdagsgåva av morfar för många många år sedan. Den är så vacker, får väl ta och fota den någon dag.
  Idag ska jag köpa nya Minnenas Journal, vill absolut inte missa något :)

  SvaraRadera
 3. smile det var min första kokbok när jag flyttade hemifrån.jag kunde inte koka potatis utan att bränna vid när jag flyttade.
  mor tillhör de som inte ville ha barn i köket.

  idag när jag är 52 älskar jag att arbeta i köket
  vet inte riktigt vilket som är roligast baka laga mat eller handarbeta
  ja du milde det trodde jag inte,jag skulle bli en sådan husfru när jag köpte denna kokbok

  SvaraRadera
 4. Kerstin: Vad roligt att du har en likadan! Gamla kakburkar är riktiga skatter...

  Lowella: Vad vackert det låter med skålen! Och fint med historien bakom... Vad roligt att du ska köpa M.J!!

  Anonym: Vad roligt att boken betytt som mycket för dig! Den är verkligen fantastisk som nybörjarguide. Jag använde den också så när jag precis flyttat hemifrån... Roligt med en bok man kan ha med sig genom hela livet!

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 5. Min mamma har också en sån kakburk. Insåg först när jag såg den på din blogg hur vacker den var.
  Vår Kokbok var min första kokbok och den hänger med än. Nu förtiden surfar man ofta fram recepten, men en del recept måste man bara göra direkt ur den kokboken.
  Härlig blogg du har, jag kommer att "följa dej", ser att vi har mycket gemensamt.

  SvaraRadera
 6. Anna-Karin: Hej och varmt välkommen hit! Vad roligt att du fick upp ögonen för kakburken! Ibland upptäcker man skönheten i saker först efter många år... Vad fint att du gillar min blogg! Kul att höra att vi har mycket gemensamt.

  Hälsningar fr Maja!

  SvaraRadera