onsdag 9 februari 2011

Världens enklaste sallad!Så här gör man världens enklaste sallad:

"Vintersallad"

Icas ekologiska blandade bönor, 2 förpackningar
1 påse Ruccolasallad
lite riven västerbottenost
(ev hackad rödlök)

Skölj bönorna och tre nävar ruccola. Lägg alltsammans i en salladsskål och häll över dressing. Rör om. Riv lite Västerbottenost över. (Har du inte det hemma går det bra med Parmesan eller någon annan smakrik ost...)

Det var min mamma som gav mig idén till att använda ruccolan som "krydda" tillsammans med lite mindre smakrika salladsingredienser som till exempel bönor, kikärtor, salladskål eller vitkål. Det blir jättegott och så passar det så bra i vintertider! Dessutom går salladen snabbt att göra och det är ju en fördel de gånger man kommer hem från jobbet och snabbt ska trolla fram något ätbart...

Det är tacksamt att använda en bas av bönor, (eller något annat som kan lagras under lång tid i skafferiet)och krydda med någon färsk grönsak. Då kan man ju bunkra upp med ett stort lager av konserver och sedan komplettera med färska grönsaker efterhand. Det är annars lätt att man köper på sig mer färska grönsaker än vad man hinner göra av med och så måste man slänga... Inte roligt varken för miljön eller plånboken.

Så alltså; fram för att köpa lite i taget av färskvaror och mer av det som är lagringsbart!

3 kommentarer:

 1. Ja enkelt och gott ska det va :-)! Och västerbottenost som är så gott.

  SvaraRadera
 2. Gott!! kidneybönor är ju en favorit, och ruccola och västerbotten med för den delen....

  SvaraRadera
 3. Foodelicius: Ja, visst är det! Kul att du tittade in här!

  Olivia: Ja, triss i "godhet" helt enkelt:)

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera