torsdag 10 februari 2011

Spännande nyhet inför nästa symötestisdag!Kan inte låta bli att flagga för en liten nyhet som jag kommer att införa i samband med nästa veckas symöte... Nämligen: "Garnsponsorer".

Det var den trevliga utlottningen av stickboken "Värma Varandra" som gav mig idén! Jag kommer framöver att erbjuda garnproducenter/garnbutiker som jag själv gillar, att presentera någon av sina produkter genom att "sponsra" syföreningen med garn som sedan lottas ut under ett symöte. Alla medlemmar som deltar med en länk till veckan symöte har chans att vinna garnet. På så sätt får någon/några av er medlemmar möjlighet att prova på nya garner! Sedan kanske den som vinner kan lämna en liten recension till oss andra efteråt?

Till min stora glädje är en garnsponsor redan färdig. Först ut på tisdag är den fina nätbutiken "Wincent garner"! De säljer det brittiska företaget Rowans handstickningsgarner och mönster. Rowan startades för drygt trettio år sedan i en vävfabrik i Yorkshire och har med åren blivit ett starkt varumärke, känt för sin höga kvalitet i garner och välrenommerade designers.

Det är väl ingen hemlighet att Rowans garner är en av mina personliga favoriter! Därför gladde det mig mycket att följa den brittiska satsningen "The Campaign for Wool" som företaget deltog i under förra året. Kampanjens syfte var att lyfta fram de lokala ullproducenternas varor både när det gällde handarbetsgarner, kläder och större föremål som mattor. Detta gjordes för att uppmuntra den inhemska ullproduktionen som var på väg att dö ut eftersom konsumenterna valde de billigare importerade alternativen. I förlängningen var tanken också att detta skulle öka försörjningsmöjligheterna för de som bor på landsbygden i England. En väldigt sympatisk idé, tycker jag!

Dessutom har Rowan under de senaste åren tagit fram en serie garner som tillverkas av fibrer från återvunna kläder som tvinnas samman till nya garner. Här kan du läsa mer om det! Härligt med den typen av nytänk på miljöområdet!


Garn: Rowan - Cotton Glace (Obs! Det är inte detta garn som kommer att lottas ut.)

På tisdag berättar jag mer om det vackra garnet som Gisela på "Wincent garner" haft vänligheten att sponsra oss med! Kanske kan vetskapen om utlottningen bli en liten morot för er syföreningmedlemmer att sticka/virka/sy lite extra till nästa möte;)

Ha en fin eftermiddag!

10 kommentarer:

 1. men oj vilken bra idé maja! du är så otroligt redig. extra kul att det är ditt favvis garn, som du verkligen kan rekomendera=) kram på dig

  SvaraRadera
 2. Wow! Det låter fantastiskt! Vilken bra idé! Jag ska absolut bli klar med något av alla mina projekt tills på tisdag. Det hade jag ändå redan planerat.

  kram

  SvaraRadera
 3. Vad spännande! Jag som dessutom har tänkt bli medlem i era eminenta symöten på tisdagar :)

  SvaraRadera
 4. Men vad roligt! Det är roligt med en liten extra morot, och jag kan säga att boken blev varmt välkommen! Ska sticka nått mönster från den och visa er så fort mina pågående projekt är klara :)

  SvaraRadera
 5. Eddy: Roligt att du gillar, Eddy! Ja, rowangarnerna är superfina. Blir hur bra som helst! Kram!

  Dorro: Kul att du gillade idén, Dorro! Heja på med projekten!

  Hemmafrun: Åh, vad roligt att du vill vara med! Hjärtligt välkommen. Då lägger jag till dig i länklistan. Allt du behöver göra är att lägga in syföreningens logga (fotot med damerna som handarbeter) på din blogg och länka tillbaka hit. Vi ses på tisdag!!

  Jessica: Ja, morötter är bra;) Vad roligt att du uppskattade boken! Blir hemskt spännande att se vad du stickar ur den sedan!

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 6. Vad roligt!! Jag har faktiskt varit på Wincent garner fast jag bor i Skåne,en mycket trevlig liten butik!! Ha en härlig helg!=)

  SvaraRadera
 7. Kul! Jag vill gärna vara med i din Syförening. Jag stickar, broderar och pysslar. Min blogg hittar du på www.minhylla.blogspot.com

  SvaraRadera
 8. Pixi: Själv har jag faktiskt aldrig varit i den fysiska butiken utan bara handlat i nätbutiken. Det har funkat väldigt bra! Ha en fin lördagkväll!

  Ann-Marie: Vad roligt att du vill hänga på! Då lägger jag till dig i medlemslistan. Hjärtligt välkommen!

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 9. Tackar! Jag håller faktiskt på med en tröja av Kim Hargreaves med garn från Rowan som jag köpte på Wincent garner i höstas. Livsfarligt att gå in. Man VILL HA! Garner och broderier...

  SvaraRadera
 10. Vad roligt!!!! Hänger med som vanligt med ett litet inlägg med mönster. Ha en fin fin dag/Gela

  SvaraRadera