fredag 4 februari 2011

Sticka en blomma!Börjar vinterkappan kännas grå och trist? Eller behöver vårjackan ett lyft? Varför inte sticka en fin blomma att pryda den med!

Den här fluffiga rosen gjorde jag till min mamma för en tid sedan. Mönstret fann jag på ett tidningsurklipp från ett engelskt inredningsmagasin. Här kommer en liten översättning om någon av er är intresserad av att göra detsamma:

Material:

1 nystan (25 gram) av Kidsilk Haze från Rowan (Jag använde ett nystan av Kidsilk Aura från Rowan istället, det är ett liknande garn.)
Stickor 4.5 mm
Brosch-nål eller säkerhetsnål
Fin knapp

Mönster:

Lägg upp 66 maskor på stickor 4.5 mm.
Varv 1 (rätsidan): *1 rm, 1 am* upprepa från * till * varvet ut.
Varv 2: Samma som varv 1.
Varv 3: *1 rm, öka genom att sticka en avigt i både främre och bakre maskbågen* (här kan du se en instruktionsvideo för detta), repetera från * till * varvet ut. (99 maskor på stickan)
Varv 4: * 2 rm, öka genom att sticka en avigt i både främre och bakre maskbågeen*, repetera från * till * varvet ut. (132 maskor på stickan.)
Varv 5 och 6: * 2 rm, 2 am* Repetera från * till * varvet ut.
Varv 7: *2 rm, 1 am, öka genom att sticka en avigt i både främre och bakre maskbågeen*, repetera från * till * varvet ut. (165 mskor på stickan)
Varv 8: *3 rm, 1 am, öka genom att sticka en avigt i både främre och bakre maskbågeen*, repetera från * till * varvet ut. (198 maskor på stickan)
Varv 9 och 10: *3 rm, 3 am, repetera från * till * varvet ut.

Maska av. Lämna en 100 cm lång garnända för monteringen.

Montera:

Pressa inte stickningen. Fäst uppläggnings garnet. Träd en stoppnål på den långa garnändan. Rulla ihop stickningen så att den formas till en ros (se bilden). Sy så att du fixerar rosen. Avsluta med att sy fast en knapp i mitten av rosen, med samma garnända. Fäst garnet.
Sy fast en broschnål eller säkerhetsnål på baksidan.

Rosen kan användas som kläddekoration/smycke, eller varför inte som prydnad på en kudde, gardin eller väska.

Lycka till!

6 kommentarer:

 1. Perfekt till ett garn som jag just fick av en vän :) Virkade flera broscher för nån vecka sedan och prydde med pärlor.

  http://detsomhanderhosmig.blogspot.com/2011/01/blatt-och-blommor.html

  Även min hexagonkofta finns i det inlägget.
  //Johanna

  SvaraRadera
 2. sådanna här mönster är perfecta för alla scrapgarner och rester
  tack för mönstret

  SvaraRadera
 3. Oj vilken fin. Jag som har lite fluffigt grått garn kvar... stickade en jättefin schal som jag tvättade för varmt, nu är den en grå korv....men restgarnet finns kvar.
  ha en bra fredagkväll
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 4. Krisse: Vad roligt att du gillad den! Blir spännande att se din version!

  Hej! hälsade på hos dig och såg både de söta broscherna och den urfina lilla koftan. Vilken fin blå nyans det var på garnet! Tack för att du tipsade mig om inlägget. Lycka till med rosen!

  Anonym: Absolut! Det passar perfekt när man vill göra något av sina restgarner. Kul att du uppskattade mönstret!

  Elsamarianne: Synd med sjalen! Man blir så trött på sig själv när man gör så där... Men vilken tur att du hade lute garn kvar! Lycka till m rosstickandet! Kram

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 5. I love this pattern. Can you translate it into English please? X

  SvaraRadera