måndag 7 november 2011

Hyllbårdsprakt!Gamla hyllbårder i plast är så fina! De minner om tider när de flesta hade "gå-in-i-skafferier" och förvaringen där gjordes extra fin med hjälp av bårderna. Eftersom jag är lyckligt lottad att bo i ett hus där stora delar inte rörts sedan 1920-talet har jag inte mindre än fyra sådana skafferier att tillgå. Ett av dem används just som skafferi, ett som städskrubb och de andra två står än så länge tomma eftersom vi inte använder den delen av huset dagligen.


I fredags gjorde jag ett fynd - en cigarrlåda full av hyllbårder, en av dem till och med i orginalförpackning! En riktig skatt för en skafferientuiast som mig;) De här bårderna ska jag vårda ömt!

Har man inte turen att snubbla över några äldre bårder kan man enkelt göra sin egen av en vaxduk. Här kan du läsa mer om det! Eller sticka/virka en förstås... Det är ju också väldigt fint!

8 kommentarer:

 1. Grattis till fyndet! Vilken tur du har som hittade 4 olika remsor. Själv har jag bara hittat en, lika den du har i orginalförpackningen, fast gul.

  SvaraRadera
 2. Åh, vad fina! Men jag får alltid lite ångest av originalförpackningar, man känner sig som om man förstör ett kulturminnesmärke när man öppnar upp dem och använder grejen.
  Jag har köpt en sick-sack-sax för att göra egna av vaxduk utifrån ditt förra inlägg, nu ska jag bara hitta en nog fin vaxduk till det.

  SvaraRadera
 3. För modern stil och färg minsann!

  SvaraRadera
 4. wow vilket fynd, och originalförpackningar och allt!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina hyllbårder! Lyckliga du som har originalköket kvar. Jag bor också i ett 20-tals hus men köket är utbytt och skafferi finns inte kvar. Det står högst upp på min önskelista!

  SvaraRadera
 6. Kerstin: Å, vad fint med gul bård!

  Annika: Ja jag håller med om det där med orginalförpackningar;) Har faktiskt gjort det en gång med en annan hyllbård - jag menar brutit en orginalförpackning. Och det känns fortfarande lite läskigt att tänka på:)

  Anna: Känns tryggt att veta att man är modern;)

  Ninette: Ja, jag blev väldigt glad när jag hittade lådan!

  Elin: Ja, vi är väldigt glad för allt som finns kvar i orginalskick! Hoppas att du också kan få ett skafferi så småningom!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 7. Vilket fynd! Önskar jag hade ett riktigt skafferi...
  Jag har dock en hylla jag tänkt sätta en hyllbård i papp på. Hyllbården har inget eget klister, och jag undrade om du har något tips på vad man kan använda som fästmedel? Hyllan är i gediget trä, med en lite oljig yta (fruktansvärd att damma!).

  SvaraRadera
 8. Erika: Ja, jag blev väldigt glad när jag hittade den där lådan!

  Förr fäste de nog oftast pappersbårder med häftstift. Det ser man inte minst på alla hålen som finns på ytterkanterna av hyllorna i mitt skafferi. Om man inte vill göra hål i hyllan kanske lite dubbelhäftande tejp kan funka?

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera