onsdag 30 november 2011

Påminnelse om kom ihåg-listan inför julstöket!

Förra året utformade jag en kom ihåg-lista inför julstöket. Där kan man lista kakor som ska bakas, julgodis som ska tillverkas, rätter som ska stå på årets julbord och sådant som ska göras på städfronten. Där finns också utrymme att sammanställa en inköpslista. Varsågod att ladda ner listan här!

För en del kanske det känns lite tidigt att göra upp sådana här planer redan nu (och då kan man ju bara vänta så länge man vill), andra tycker nog att det är skönt att vara ute i god tid. Själv brukar jag försöka portionera ut julbakandet över hela första delen av december, och då framförallt på adventshelgerna. Det känns mindre stressigt då och dessutom är det en så mysig tillsammansaktivitet att baka i ett varmt kök när det är regn och rusk utanför.

Till helgen blir det lussebullsbak. (Här hittar ni mitt favoritrecept.) Och imorgon ska jag baka en herrans massa småkakor, men det är av en annan spännande anledning än just jul (fast troligtvis kommer nog många av kakorna att ätas upp under julhelgen). Berättar mer om varför, lite senare...

2 kommentarer:

 1. JÄTTEBRA tips för att slippa stressa!<3
  Det är nåt med att planera och vara ute i god tid som väldigt många verkar ha problem med, men då kan man ju njuta av det man gör istället för att hasta igenom det.
  Jag tog upp det tidigare i min blogg (http://lyckans-smed.blogspot.com/2011/11/tat-lugnt-och-njut_22.html) och igår hade DN en artikel med bl a 10 tips för julefrid. Den tar jag upp imorgon bitti.
  /*

  SvaraRadera
 2. Har inte så många "måste" inför julen längre.
  Gör saker som skänker mej glädje. I helgen pepparkaksbak med barnbarn. Det är sann glädje för oss alla.Fina hjärtan tror jag också dom vill göra.

  SvaraRadera