torsdag 3 november 2011

Ut i naturen!


När man sitter uppe i ett gammalt älgpass, äter äggsmörgås och dinglar med benen, då är vardagsbekymmren långt borta.


I vår familj har vi pratat ihop oss om att "sänka tröskeln" mot naturen. Vi har alltså kommit överens om att uppmuntra varandras önskningar och initiativ när det gäller att ge sig ut i skogen.

Det är så lätt att bygga upp oöverstigliga hinder, helt i onödan. - Vi har ingen matsäck hemma, - Det regnar, - Vi borde städa, ja ni vet hur det kan låta! Och så blir man kvar inomhus och missar den där chansen till en stunds avkoppling...

Men eftersom vi som familj vet att vi alltid mår så bra när vi tillbringat en stund i naturen, så säger vi istället numer: JAAA, till varje utflyktsförslag! På det viset har vi också blivit experter på att trolla fram matsäcksmat av det som redan finns hemma. Äggmackor är en favorit:)Bilderna togs vid vår senaste utflykt till ekhagen som vi ofta besöker. Där är det vackert, vilken årstid det än är... Och eftersom det var så blött på marken klättrade vi upp i ett älgpass när vi skulle äta matsäcken. Lillan tyckte det var väldigt spännande! En minnesvärd dag på alla sätt och vis.

Ha en fin torsdag!

5 kommentarer:

 1. Det här blev bekräftelsen på en tanke som slog mig igår. Jag insåg plötsligt att när jag började jobba (jobbar varannan helg) slutade vi med våra söndagsturer i skogen. Så igår tänkte jag "det borde gå att lösa ändå, jag jobbar ju inte hela dagen" och nu när du skriver så fint blev det liksom det sista hammarslaget för att beslutsspiken skulle gå in. Tack för det!

  SvaraRadera
 2. Det är perfekt med höstutflykter den här varma novembermånaden. Då kommer vintern inte att bli så lång och det är ett sätt att komma igenom årets mörkaste månad.

  PS Camilla Plum imorgon fredag kl 19.30

  SvaraRadera
 3. Precis rätt! har kommit fram till samma sak. Varje gång vi är i skogen hela familjen säger vi att detta borde vi göra oftare och sen gick det flera månader...i går gjorde jag som ni. Jag bara sa till familjen. Att nu efter maten åker vi till "Tiptoppen"(ett ställe nära här) och grillar korv! Basta! De hängde med, mer eller mindre motvilligt. Men väl där hade alla jättehärligt och maken tackade mig för att jag släpat ut honom :) Det är bara att åka!!

  SvaraRadera
 4. Dem ursäkterna känns igen allt för väl. Nu fick jag den spark där bak som jag så väl behövde :)
  Vilken härlig tröja Lillan har på sig, där fick jag en till spark där bak. NU vet jag vad alla restgarner ska användas till!

  SvaraRadera
 5. Johanna: Nej men vad roligt att våra tankar samstämde! Och att det blev den sista knuffen för din tankebana;) När man vet att något är viktigt för en så får man ju försöka hitta lösningar och röja undan hindren som står i vägen. Visst är "söndagsutflykt" ett fint ord förresten?

  Kerstin: Å, tack för att du påminner mig om Camilla Plum. Det ska bli en fröjd att följa den är serien också! Hon är ju så bra!!

  Temperaturen har ju varit helt exemplarisk för att vistas utomhus! Bra att ta tillvara på det för att orka med vintern sedan...

  Makena: Vad roligt att du också gjort samma erfarenhet! Det är verkligen värt att tvinga sig över den där tröskeln, för man mår så bra när man väl är där!

  Lowella: Ja, ibland behöver man några "sparkar"! Vad roligt att jag kunde ge dig två;) Å, den där tröjan är vi så glada för! Det är lillans duktig farmor som virkat den av ullgarnsrester. De flesta rutorna är fyrkantiga utom de runt halsen och under ärmen som är formade för att ge tröjan rätt modell. Jag borde egentligen fota den rakt upp och ner så att det sysn bättre. Kanske återkommer med en sådan bild... Ett underbart sätt att ta tillvara restgarner är det i alla fall!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera