torsdag 4 oktober 2012

Kanelbullens dag för husmödrar i farten!

Oj - det blev lite mycket den här veckan! Webbutiksspurt, stickmönsterjobb och stickstämma i enda skön röra...

Konstigt det där - att åtaganden tenderar att hopa sig under en viss period och sedan kan det vara lugna gatan i veckor efteråt?

Skulle tro att ytterst få av er läsare lyckats undgå att det är kanelbullens dag idag? Det basuneras ju ut både här och där vilket ju är helt i sin ordning enligt mig. Kanelbullarna är ett mycket trivsamt bakverk, värt att firas!

Efterfrågan på kanelbullar verkar vara enorm! På vårt lokala konditori bad de till och med kunderna om att man skulle "förboka" sina kanelbullar redan igår - så att man säkert skulle få det antal man önskade;)

Nu vill jag ge ett par tips till er som likt mig har mycket omkring er idag, kanske kommer hem med andan i halsen i eftermiddag utan ork att dra igång ett långvarigt kanelbullebak - men ändå vill fira med något hembakat.
Känner ni er däremot utvilade och bakmotiverade kan det vara en god idé att baka Vegabullar som jag gjorde förra året!  Och förresten, varför inte passa på att spontanbjuda någon som inte själv kommit sig för att baka? När man delar bullarna med någon annan smakar de ju dubbelt så gott, eller hur?

4 kommentarer:

 1. Håller helt med, ingen bulle är som en delad bulle! Delat nöje är dubbelt nöje =)

  Ha en fortsatt trevlig kanelbulledag!

  SvaraRadera
 2. Ja det är så gott med dessa bullar i aala dess former och smaker.
  Bullkakan får jag nog ha provat, den lät mycket god och lätt att göra,
  HA nu en bra helg
  Ingvor

  SvaraRadera
 3. Å Maja, hade du bott lite närmare skulle jag kommit över med en påse bullar åt dig! Jag bakade dagen innan för då hade jag en ledig förmiddag, på självaste kanelbulledagen var jag, precis som du, en husmor i farten... ja, eller nått i den stilen, jag jobbade från halv sju på morgonen till halv tio på kvällen - pust! ;-)

  SvaraRadera
 4. Ojoj :P här känner jag att jag måste tipsa om kalljästa bullar. Bulldegen gör man på kall mjölk och smöret finfördelas i mjölet. Sen bakar man ut bullarna på en gång å låter dom sedan jäsa i minst 1 ½ timme. Gräddas som vanligt!

  /joanna

  SvaraRadera